Kun Atlético Madridin nykyinen stadion Wanda Metropolitano vuonna 2017 avattiin, tuli yhtenä uutuutena stadionin edustalle ”Legendojen polku”, eli Atléticossa pitkään pelanneille pelaajille omistettu muistoväylä. Oman nimilaattansa katuun saivat kaikki Atléticossa yli 100 virallista ottelua pelanneet pelaajat, riippumatta siitä, olivatko nämä pelanneet pitkään vaikkapa Real Madridissa.

Nyt yhden ”Atlético-legendan”, eli maalivahti Thibaut Courtois’n nimilaatta on ainakin tilapäisesti poissa. Courtois oli lauantaina pelatun Mestarien liigan loppuottelun suurin sankari ja paras pelaaja. Peliä ennen hän antoi kuitenkin lausuntoja, jotka eivät Atléticon kannattajia miellyttäneet. Belgialaismaalivahti pelasi Atléticossa kaikkiaan 154 peliä vuosina 2011-2014, ollessaan jokaisella kaudella seurassa lainalla Chelseasta.

– Kun pelaa Real Madridia vastaan, tietää, että Madrid voittaa loppuottelut. Nyt olen historian hyvällä puolella, Courtois sanoi ennen Liverpoolin kohtaamista.

Yksi merkittävimmistä ja ensimmäisistä Courtois’n sanoihin tarttuneista oli Madridin pormestari José Luis Martínez-Almeida, joka muistutti myös Atléticon olemassaolosta.

– Nautin Courtois’n pelaamisesta vuosien ajan todella paljon. Haluan silti sanoa sinulle yhden jutun, Courtois, ja sanon sen sinulle kiltisti: Myös me, jotka itkimme Lissabonissa kanssasi ja rinnallasi olemme hyvällä puolella. Me kaikki mahdumme tämän kaupungin hyvälle puolelle, Martínez-Almeida muotoili.

Pormestari viittasi Lissabonilla Portugalin suurkaupungissa keväällä 2014 pelattuun Mestarien liigan loppuotteluun, jossa Courtois vartioi Atléticon maalia. Atlético johti ottelua 1-0 vielä lisäajan alkaessa, mutta Real Madrid nousi lisäajalla tasoihin ja jatkoajalla 4-1-voittoon.

Varsinaisen sytykkeen Courtois’n laatan irti repimiseen antoi Atlético Madridin puheenjohtajana vuodesta 2003 toiminut Enrique Cerezo. Toimittajat kysyivät Cerezolta, mitä hän ajatteli siitä, että Courtois totesi olevansa nyt ”historian hyvällä puolella”. Vastaus oli varsin suorasukainen.

– Enpä mitään. Jos haluatte, ottakaa hakku ja lapio ja käykää ottamassa se (laatta) pois, Cerezo totesi TV-kameroiden edessä.

Cerezo lisäsi olleensa hyvin tyytyväinen pormestarin vastaukseen Courtois’lle. Hän myös kertoi Atléticon seurajohdon onnitelleen Real Madridia Mestarien liigan voitosta kirjeitse, WhatsAppilla, ”kaikilla viestintävälineillä ja nyt myös teidän kauttanne.”

Courtois’n irtirevitty nimilaatta ja sen tyhjä paikka näkyvät alla olevassa twiitissä. Toisessa twiitissä on Cerezon lausunto medialle.

Lähde: AS

Míster Seitán

@CuentaMister
Cerezo: "¿La placa de Courtois? Si quieren quitarla que vengan con pico y pala y la quiten jeje..."

Verdaderos seguidores del Atleti (no amiguitos del madrid): "¿Ah si? Pues venga..."

😅😅😅😂

El Partidazo de COPE

@partidazocope
🔴⚪️ Enrique Cerezo:

😱 "Si quieres quitar la placa de @thibautcourtois ve con un pico y una pala y quítala"

🏆 "Ya hemos felicitado al @RealMadrid por carta, por WhatsApp y ahora por vosotros"

🔝 "@AlmeidaPP_ contestó muy bien a Courtois"

📻 #PartidazoCOPE