Real Madridin kaksi nuorta brasilialaista Rodrygo ja Vinícius tavoittelevat lauantaina Pariisissa uransa ensimmäistä Mestarien liigan voittoa. Madrid kohtaa loppuottelussa Valioliigassa toiseksi sijoittuneen Liverpoolin.

21-vuotiaat Rodrygo ja Vinícius eivät kumpikaan vielä pelanneet Madridissa, kun seura kukisti Liverpoolin vuoden 2018 loppuottelussa. Hyökkääjistä kumpikin saapui seuraan vasta finaalin jälkeen.

Rodrygo kesällä 2019 Santonista ja Vinícius vuotta aiemmin Flamengosta. Kaksikosta Vinícius värvättiin jo aiemmin seuraan, mutta Madridin täytyi odottaa hänen täysi-ikäistymistään ennen siirron virallistamista.

Rodrygo löi tällä kaudella itsensä läpi Carlo Ancelottin rotaatiopelaajana tekemällä viimeiseen 10 otteluunsa kaikki kilpailut mukaanlukien seitsemän maalia. Niistä kaksi syntyi Mestarien liigan väliparissa Manchester Cityä vastaan.

Vinícius sen sijaan oli 17 osumallaan Karim Benzeman jälkeen seuran toiseksi paras maalintekijä La Ligassa.

– Pystyimme kuvittelemaan tämän tapahtuvan jonakin päivänä, mutta emme näin pian. Olemme tehneet kovasti töitä tämän hetken eteen, Rodrygo kehui suurta mahdollisuutta lehdistölle.

Vinícius kuvaili illan loppuottelua uransa tärkeimmäksi kamppailuksi.

– Tämä tulee olemaan urani tärkein ottelu. Ei ole helppoa saapua Real Madridiin näin nuorena pelaajana. Silloin saat kuitenkin edun mahdollisuudesta pelata monissa Mestarien liigan finaaleissa. Toivottavasti tämä on yksi monista, hyökkääjä kommentoi.