Monet jalkapallon ystävät muistavat varmasti pitkään, kuinka tylysti Barcelonan monivuotinen maalitykki Luis Suárez lempattiin ulos Barcasta. Barcelona oli ajautunut pahoihin talousvaikeuksiin, ja puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu ja valmentaja Ronald Koeman pitivät uruguaylaista “liian vanhana ja kalliina”. Koeman ilmoitti Suárezille tämän lähdöstä puhelimitse hyökkääjän ollessa sydänystävänsä Lionel Messin seurassa, ja lopulta Barcelona myi Suárezin Atlético Madridiin pilkkahintaan.

Atléticossa Suárez pelasi lopulta kaksi kautta. Viime kaudella hän viimeisteli joukkueelle mestaruuden tuoneen maaliin, mutta toisella kaudella rooli jäi pienemmäksi. Siitä huolimatta 35-vuotias Suárez olisi halunnut Atléticossa jatkaa, mutta seura ei jatkosopimusta tarjonnut. Suárez kertoi lähdöstään Cadena SER:in El Largueron haastattelussa.

– Olisin halunnut jatkaa. Viihdyin seurassa hyvin ja täytin sellaisen roolin, johon en ollut tottunut, mutta jonka hyväksyin hyvin. Tiesin, että vaatimustaso oli koko ajan korkeampi tasokkaiden pelikaverien vuoksi, mutta koin olevani kyvykäs tekemään sen, mitä valmentaja minulta pyysi. Jatko ei kuitenkaan ollut mahdollista, Suárez harmitteli.

Kokeneen kärkimiehen mielestä tapa, jolla Atlético hänen lähtönsä hoiti, ei ollut kovin ylevä. Hän ei keskustellut asiasta seurajohdon eikä valmentaja Diego Simeonen kanssa.

– Minulle kertoi asiasta päivää ennen viimeistä peliäni (Atléticon viestintäjohtaja) Rafa Alique. Hän sanoi minulle, että minut hyvästellään. Minä en tiennyt siitä mitään. Olen 35-vuotias, aavistelin jotain ja mietin jo tulevaisuuttani.

– Pidin marraskuussa palaverin seurapomojen kanssa. Sovimme, että keskustelisimme helmikuussa, ja sitten Alique kertoi minulle lähdöstäni päivää ennen jäähyväisiä. Minä vastasin, että “okei, sentään joku seurasta kertoi minulle jotain”.

– Simeonen, Andrea Bertan ja Miguel Ángel Gilin kanssa en ole sen jälkeenkään puhunut mitään, Suárez paljasti.

Se, kuinka Simeone kertoi keväällä Suárezille tämän peliajan vähenevän, tuntui konkarista pahalta.

– Sanoin valmentajalle, että hyväksyn tilanteen, mutta siitä tuli vaikeaa. Jossain vaiheessa kysyin itseltäni, mitä oli tapahtunut. Olin juuri tehnyt kaukolaukausmaalin Osasunaa vastaan, ja sitten en saanut enää pelata.

– Huhtikuussa “Cholo” sitten sanoi minulle, että hän oli tehnyt päätöksiä ja hänen mielestään toiset pelaajat olivat parempia. Hyväksyin sen. En esitä kysymyksiä, kun pelaan, enkä silloin, kun en pelaa. Se suututti kyllä, sillä minulla on kilpailuviettiä ja haluan pelata.

Barcelonasta lähtö tuntui Suárezista kuitenkin pahemmalta kuin jäähyväiset Atléticossa.

– Hyvästit olivat tunteikkaita fanien rakkauden vuoksi, sillä he arvostivat sitä, mitä tein täällä näiden kahden vuoden aikana. Liikutuin myös lasteni vuoksi, koska he saivat nähdä sen. Barcelonasta lähtö oli erittäin vaikeaa.

– Nyt Barcasta lähdöstä on jo aikaa. Tein, mitä minun pitkin tehdä. Pelkäsin sitä, että tulisin Atletiin enkä onnistuisi. Luotin kuitenkin itseeni, ja samoin tekivät Atlético, valmentaja ja pelikaverini.

– Se, että voitin La Ligan joukkueessa, joka ei ollut voittanut sitä vuosiin ja tein ratkaisumaalin, oli uskomatonta. Nautin siitä suunnattomasti. Olkoonkin, että Barcaan jätin elämäni ja ison jalanjälkeni, Suárez vertasi.

Uruguaylainen kertoi haastattelussa myös, että hän olisi voinut siirtyä Atléticoon jo vuonna 2013, jolloin hän jo keskusteli siirrosta Simeonen kanssa. Tuolloin valmentaja olisi saanut hänen mukaansa “nopeamman ja taistelevamman Suárezin.”

– Olisimme luoneet yhdessä kauniin tarinan, Suárez maalaili toteutumatonta siirtoa.

Lopulta hän siirtyi vuonna 2014 Barcelonaan, jossa Suárez muodosti yhdessä Messin ja Neymarin kanssa huipputehokkaan trion. Vaikka Suárez on nyt jo “ikämiessarjaiässä”, ei hän mieli vielä jäähdyttelemään Qatarin, Yhdysvaltain tai Kiinan sarjoihin. Syynä ovat marras-joulukuussa Qatarissa pelattavat MM-kisat, joissa hän haluaa olla huipputikissä.

– En ajattele rahaa, vaan urheilullista tasoa, jotta pääsen MM-kisoihin hyvässä kunnossa. Tarkoitan Eurooppaa. Olen kuitenkin saanut paljon puheluita myös Meksikosta, Brasiliasta ja Argentiinasta.

– Nyt odottelen rauhassa, että lasten kouluvuosi päättyy ja sitten teen parhaan mahdollisen ratkaisun. Vielä en ole tulevaa seuraani päättänyt. Vannon sen. Tarjouksia on tullut paljon. Kuuntelen kaikkia enkä sulje ovea keneltäkään, Suárez totesi.

Lähde: AS