Real Madridin suunnitelmia ravisteli lauantaina Kylian Mbappé -niminen maanjäristys. Seurassa oli uskottu pitkään ja hartaasti, että PSG:n ranskalaishyökkääjä siirtyy tänä kesänä ilmaissiirrolla Madridiin, mutta Mbappé solmikin kolmivuotisen jatkosopimuksen pariisilaisseuran kanssa.

Uutispommi ja yllätyskäänne vaikuttaa tietenkin monella tavalla Real Madridin suunnitelmiin. Yksi pelaajista, joka voi siitä hyötyä, on 26-vuotias laitahyökkääjä Marco Asensio.

Madridissa vuodesta 2015 pelanneen Asension nykyinen sopimus kattaa vain ensi kauden. Asension kohdalla oli spekuloitu siirrosta toiseen seuraan, mutta Mbappén jäätyä Ranskaan hänen jatkosopimuksensa on huomattavasti todennäköisempi. Jos Mbappé olisi tullut, ei Asensiolla luultavasti olisi ollut kovin usein asiaa avauskokoonpanoon. Nyt mahdollisuus minuutteihin on paljon suurempi.

AS:n mukaan Espanjan A-maajoukkueeseen ensi kerran sitten syksyn 2020 palaava Asensio itse jatkaisi mielellään uraansa Madridissa. Hän valmistautui jo keväällä nyt edessä oleviin jatkoneuvotteluihin katkaisemalla yhteistyön vanhan agenttinsa kanssa ja vaihtamalla tärkeän agenttifirman Gestifuten talliin.

Jos Asensio Madridiin jää, kilpaillee hän peliminuuteista ensisijaisesti Rodrygon kanssa. Asension osakkeet olivat kauden keskivaiheilla paremmat, mutta Rodrygo on loistanut Mestarien liigan pudotuspeleissä matkalla loppuotteluun.

Asensio on tehnyt tällä kaudella Real Madridille 12 maalia 42 ottelussa. Sillä määrällä hän on joukkueen kolmanneksi paras maalintekijä Karim Benzeman ja Viniciuksen jälkeen. Kaikkiaan Asensio on tehnyt 49 maalia 235 Real Madridissa pelaamassaan virallisessa ottelussa.