Real Madridin pitkät ja hartaat suunnitelmat menivät lauantaina dramaattisesti uusiin puihin, kun PSG tiedotti solmineensa kolmivuotisen jatkosopimuksen Kylian Mbappén kanssa. Real Madrid oli tehnyt vuosikausia määrätietoista työtä sen eteen, että Mbappé siirtyisi joukkueeseen joko kesällä 2021 tai 2022. Mbappén takia Los Blancos oli jättänyt monessa siirtoikkunassa hankinnat kokonaan tekemättä. Ja nyt kaikki kaatuikin.

Niinpä nyt tarvitaan suunnitelma B. AS:n mukaan alustavasti se on varsin yksinkertainen. Koska galacticot Mbappé ja Manchester Cityyn siirtyvä Erling Braut Håland ovat poissa laskuista, katsoo Real Madrid ensisijaisesti kotipesään.

Valmista suunnitelmaa huippuhyökkääjän värväämiseksi ei ole, joten Real Madridissa ajateltaneen optimistisesti, että “lasi on yhä puoliksi täynnä”. 34-vuotias Karim Benzema on pelannut uransa ehkä parhaan kauden, ja jatkaa joukkueessa ensi kaudellakin. Moni povaa Benzemasta jopa Ballon d’Or -voittajaa.

Real Madridin tulevaisuutta on myös pitkään suunniteltu Viniciuksen ja Rodrygon varaan. Molemmat ovat vasta erittäin nuoria ja vasta lähestymässä parasta tasoaan. 21-vuotias Vinicius on tehnyt tällä kaudella 21 maalia, joka on enemmän kuin kolmella aiemmalla Real Madrid -kaudella yhteensä. Niin ikään 21-vuotias Rodrygo on puolestaan tehnyt tärkeitä maaleja etenkin europeleissä.

Sekä Vinicius että Rodrygo ovat jo nyt lähestymässä maailman huippua, mutta Madridissa uskotaan, että kunnon läpimurto on edessä vielä seuraavien kahden-kolmen vuoden aikana. Etenkin Viniciuksesta on povattu joskus jopa tulevaisuuden Ballon d’Or -ehdokasta.

Pois suljettua ei toki ole, etteikö Real Madrid sittenkin hyökkääjäjahtiin lähtisi. Päätös saattaa riippua myös siitä, miten ensi viikon Mestarien liigan finaali päättyy.

AS:n toimittaja Manu Sainz avasi omat spekulaationsa ja nimesi viisi pelaajaa, joiden kintereille Real Madrid voisi vielä lähteä Mbappé-diilin kaaduttua. Ehkä nämä ovat sitten vaihtoehdot C, D, E, F ja G.

Ensimmäisenä Sainz mainitsee Tottenhamin Harry Kanen, jota Real Madrid on havitellut ennenkin. Toinen ehdokas on Bayern Münchenistä pois mielivä Robert Lewandowski. Barcelona ei ole päässyt Bayernin kanssa vielä sopuun Lewandowskin siirtosummasta, mutta Real Madridilla on nyt vuorenvarmasti löysää rahaa. Ehkä Madrid voisi isolla rahalla kaapata Lewandowskin siirron Barcelonan nenän edestä? Varsinainen satsaus tulevaisuuteen puolalainen ei kuitenkaan olisi.

Kolmas Sainzin esille nostama pelaaja on Benfican uruguaylaiskärki Darwin Nuñez, jota tavoittelevat myös Atlético Madrid ja monet valioliigaseurat. Myös Bundesliigan vuoden pelaajaksi valittu RB Leipzigin Christopher Nkunku voisi Sainzin mukaan Real Madridia kiinnostaa, sillä hän on hyvin samankaltainen pelaaja kuin Mbappé. Viidentenä Sainz mainitsee AC Milanin portugalilaishyökkääjä Rafael Leãon.