Espanjalaislegenda Joaquínin peliura tulee päätökseen tänään perjantaina, kun Real Betis päättää kautensa Real Madridin vieraana.

Joaquín, 40, debytoi La Ligassa jo vuonna 2001, ja on pelannut tähän päivään mennessä 599 ottelua Espanjan pääsarjatasolla. Jos ja kun Joaquín pääsee kentälle Santiago Bernabeulla, saavuttaa hän uransa viimeisessä ottelussaan komean 600. La Ligan ottelun rajapyykin.

– On suuri ylpeyden aihe, että saan mahdollisuuden päättää tämän unohtumattoman kauden saavuttamalla 600 peliä Primerassa, Joaquín sanoi Marcalle.

– Kun keskityt arkeen ja yrität auttaa joukkuetta saavuttamaan tavoitteensa, et ehkä ymmärrä tällaisten ennätysten merkitystä. Mutta olen varma, että ajan myötä, kun katson taaksepäin, annan sille paljon arvoa ja se saa minut tuntemaan oloni erittäin tyytyväiseksi uraani.

52 ottelua Espanjan A-maajoukkueessa pelannut Joaquín on edustanut uransa aikana Betisin lisäksi myös Valenciaa, Malagaa sekä italialaisseura Fiorentinaa. Kaiken kaikkiaan hän on pelannut ammattilaisuransa aikana 809 ottelua seurajoukkuetasolla.