Real Madridin kasvatti Raúl de Tomás on ollut La Liga -kauden suuria onnistujia. Espanyolin hyökkääjä on tehnyt tällä kaudella peräti 17 maalia, jääden maalitilastossa vain Karim Benzeman ja Iago Aspasin taakse. Viniciuksen maalimäärä on niin ikään 17. Sarjan päätöskierroksella 27-vuotias De Tomás ei pelaa varoitustilin täytyttyä.

Ymmärrettävästi De Tomásia kohtaan on herännyt runsaasti kiinnostusta suuremmissakin seuroissa. Valioliigaseuroista ainakin Arsenalin arvellaan seuraavan tarkasti Espanjan maajoukkuemiehen liikkeitä, ja La Ligasta tiettävästi Atlético Madrid haluaisi kärkimiehen riveihinsä.

De Tomásin sopimuksessa on tiettävästi 75 miljoonan euron ulosostopykälä. Espanyol ei ole kategorisesti kiistänyt, etteikö se voisi hyökkääjäänsä myydä, mutta ei kuitenkaan kovin paljon klausuulia halvemmalla. Hintapyyntöön otti julkisesti kantaa Esport 3:n ohjelmassa 21 puhunut Espanyolin toimitusjohtaja Mao Ye.

– Hän (De Tomás) on tärkeä palanen, mutta joukkueessa on monta tärkeää palasta. Heidät on huomioitava ja heistä on pidettävä huolta, Ye kommentoi.

– Ajatuksemme on, että De Tomás tekee jatkossakin paljon maaleja Espanyolille. 70 miljoonaa olisi hyvä summa, jotta voisimme jatkaa joukkueen rakentamista. Pöydällä ei kuitenkaan ole vielä mitään.

Espanyol etsii myös uutta valmentajaa Vicente Morenon seuraajaksi. Ykkösvaihtoehto on Diego Martínez, mutta hänelle on paljon kysyntää, sillä muun muassa Valencian ja Sevillan kaltaiset seurat ovat Martínezista kiinnostuneita. Myös José Bordalás ja Javi Gracia on mainittu mahdollisina Espanyolin valmentajina.

– Onneksi La Ligassa on paljon hyviä valmentajia. Meidän täytyy katsoa sitä jalkapallomallia, jollaista haluamme seuran projektiin.

Lähde: Sport