Real Madrid ja Liverpool kohtaavat vajaan kahden viikon kuluttua Pariisissa pelattavassa Mestarien liigan finaalissa.

Real Madrid on selvittänyt tiensä finaaliin lähes uskomattomalla tavalla, sillä se on ollut kaikissa pudotuspelivaiheen ottelupareissaan tappiolla loppuhetkillä.

Neljännesvälierissä PSG oli kaksi maalia edellä, kun otteluparia oli pelaamatta enää puoli tuntia. Karim Benzema viimeisteli kuitenkin hattutempun reilussa vartissa, jonka ansiosta Los Blancos eteni jatkoon.

Puolivälierissä Chelsea johti otteluparia vartti ennen loppua, mutta vaihtopelaaja Rodrygo siirsi ratkaisun jatkoajalle kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä tekemällään maalilla. Jatkoajalla ratkaisijaksi nousi jälleen Benzema, jonka maalin myötä Real eteni välieriin yhteismaalein 5-4.

Välierissä Manchester Cityä vastaan Real teki mielipuolisen nousun. Rodrygo osui sekä 90 että 91 minuutilla ja ratkaisua haettiin jatkoajalta. Tuttu kaava toistui, ja jatkoajan sankariksi nousi jälleen Benzema, joka teki voittomaalin tällä kertaa rangaistuspotkusta.

UEFA:n presidentti Aleksander Čeferin myöntää suoraan, että hän on yllättynyt Real Madridin finaalipaikasta. Čeferin odotti Cityn etenevän finaaliin.

– En uskonut, että Real Madrid voisi pudottaa Manchester Cityn välierissä, varsinkaan sen jälkeen, kun se hävisi ensimmäisen pelin. Mutta ilmeisesti heillä on yhdeksän elämää kuten kissoilla, Čeferin letkauttaa.

Real Madridin finaaliin johdattanut Karim Benzema saa vuolaita kehuja Čeferiniltä.

– Karim Benzema on ihmeellinen. Olen monta kertaa sanonut hänen olevan yksi jalkapallohistorian aliarvostetuimmista pelaajista, Čeferin suitsuttaa.

Real Madrid ja Liverpool kohtaavat Mestarien liigan finaalissa toukokuun 28. päivä. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran finaalissa neljä vuotta sitten, jolloin Real oli parempi maalein 3-1.