Belgialainen Eden Hazard palasi sunnuntaina pelihommiin lähes kolmen kuukauden tauon jälkeen, kun Real Madrid pelasi Cádizin vieraana 1-1-tasapelin. Hazard vietti kentällä noin puoli tuntia.

Hazard on kärsinyt Real Madridin vuosinaan useista kiusallisista jalkavammoista. Sunnuntaina hän kuitenkin aiheutti sellaisen itse. Hazard taklasi 74. minuutilla myöhässä Cádizin puolustaja laitapuolustaja Carlos Akapon jalkapöydän päälle. Hazard sai taklauksesta keltaisen kortin ja Akapo niin pahan loukkaantumisen, ettei hän voinut enää jatkaa peliä.

29-vuotias Päiväntasaajan Guinean maajoukkuepuolustaja Akapo sai Hazardilta niin kovan tällin, että kaunista katseltavaa jalka ei sen jälkeen ollut. Jalkapöytään syntyi nopeasti verinen haava ja mustelmia. Magneettikuvaukset puolestaan paljastivat, että jalkapöydän luista kaksi on murtunut. Akapo latasi kaksi kuvaa jalastaan Twitteriin. Kuvat ovat nähtävissä tämän jutun lopussa.

Hienon ottelun pelanneelle Cádizille Akapon loukkaantuminen on paha takaisku, sillä hän ei ole joukkueen käytettävissä sunnuntain sarjaottelussa Alavésia vastaan. Cádiz voi vielä säilyä sarjassa, jos se saa sunnuntaina enemmän pisteitä kuin Granada ja Mallorca omissa peleissään.

Cádiz tiedotti tämän kauden runkopelaajiinsa lukeutuvan Akapon toipumisen kestävän arviolta 6-8 viikkoa. Käytännössä hänen kesälomansa menee siis jalkavammaa parannellessa, ja myös uuden harjoituskauden alku viivästynee hieman. Alavés-ottelussa Akapon paikan puolustuksen oikealla laidalla ottanee Iza Carcelén, joka on parahiksi toipunut loukkaantumisestaan.

Asiantuntijoiden mielestä Hazardin taklaus olisi ollut suoran punaisen paikka.

– Hazardin taklaus Akapoon on uskomaton. Se on punainen. Raukkamainen taklaus, Cadena SER:in Carrusel Deportivon johtaja Dani Garrido kommentoi.

– Hazardin taklaus on kammottava. Se on selkeä punainen, julisti puolestaan entinen huipputuomari Eduardo Iturralde González.

Cádizin oli tyytyminen Real Madridia vastaan tasapeliin, vaikka se loi enemmän maalipaikkoja ja hyökkäyksiä pelissä. Real Madridin maalivahti Andryi Lunin torjui Álvaro Negredon ampuman rankkarin ja Hazard selvii rajusta niitistään keltaisella. Lisäksi kotijoukkueen pelaajien mielestä Cádiz olisi ansainnut lisäajan kahdeksannella minuutilla rangaistuspotkun.