Barcelona otti tiistaina kotikentällään 3-1-voiton Celta Vigosta. Ottelun puhutuin tilanne oli kuitenkin maalien sijaan se, kuinka Barcan keskuspuolustaja Ronald Araújo lyyhistyi maahan yhteentörmäyksen jälkeen ja hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan.

Barcelonan päävalmentaja Xavi kertoi pelin jälkeen, että hetkeksi tajuntansa menettänyt ja aivotärähdyksen saanut Araújo on olosuhteisiin nähden kunnossa.

– Lääkäri sanoi meille, että hän on tajuissaan. Aluksi sitä tietysti säikähtää. Hän viettää yön sairaalassa, mutta tulee toipumaan kuntoon, Xavi sanoi Movistar+:lle AS:n mukaan.

Barcelonan peliesitykseen Xavi ei erityisen tyytyväinen ollut.

– Emme pelanneet hyvää peliä, mutta saimme silti kolme pistettä. Pitää ymmärtää, mitä ottelu vaatii. Palloa täytyy pitää enemmän vastustajan kenttäpuoliskolla. Meillä oli vaikeuksia ymmärtää vapaan miehen merkitystä. Olimme kuitenkin tehokkaita ja jatkamme taistelua kakkospaikasta.

Erityiset kehut Xavi antoi kahteen maaliin esityön tehneelle Ousmane Dembélélle.

– Joskus pelien ratkaiseminen ei ole vain maalien tekemistä, vaan maalipaikkojen luomista. Dembélé teki 1-0-maalin käytännössä yksin. Hän ratkaisee pelejä maalisyötöillään.

Xavilta kysyttiin kommenttia myös tiistain suureen siirtouutiseen, jossa vahvistettiin Erling Braut Hålandin siirtyvän Borussia Dortmundista Manchester Cityyn. Barcelonakin oli Hålandista kiinnostunut, mutta seuralla ei ollut häneen varaa.

– Toivon Hålandille parasta. Emme pystyneet kilpailemaan hänestä. Se oli taloudellisesti mahdotonta, Xavi kuittasi.