Barcelona voitti tiistaina La Ligassa Celta Vigon 3-1, mutta tulos oli ottelussa toissijainen juttu. Yleisö koki nimittäin todellisen säikähdyksen, kun Barcelonan toppari Ronald Araújo lyyhistyi maahan törmättyään hetkeä aiemmin Gavin kanssa.

Araújo menetti hetken ajaksi tajuntansa ja häntä hoidettiin kentän pinnassa noin kahdeksan minuutin ajan. Lopulta uruguaylainen vietiin ambulanssilla barcelonalaiseen sairaalaan.

Araújolla todettiin aivotärähdys. Kaikeksi onneksi hän voi nyt kuitenkin hyvin. Araújo vietti yön sairaalassa, mutta pääsee todennäköisesti tänään takaisin kotiin.

Tilanteessa olisi voinut olla aineksia vielä pahempaan, mutta onneksi kentällä olleet olivat hereillä. Samaan aikaan, kun muut pelaajat hoputtivat lääkintähenkilöstöä paikalle, avainroolia ottivat Barcelonan toinen toppari Eric García ja Celta Vigon hyökkääjä Iago Aspas.

García ja Aspas huomasivat nopeasti tilanteen vakavuuden ja käänsivät Araújon kyljelleen ”sikiöasentoon”. Sen ansiosta hän pystyi hengittämään vapaasti. Esport3:n mukaan lääkärit ovat kuvailleet tätä toimenpidettä ”ratkaisevan tärkeäksi”.

Iago Aspasilla oli muutenkin ottelussa syytä hymyyn, sillä hän onnistui jälleen kerran maalinteossa Barcelonaa ja maalivahti Marc-André ter Stegeniä vastaan. Aspas on tehnyt nyt yhdeksän maalia Ter Stegeniä vastaan pelaamissaan 11 ottelussa. Kukaan muu ei ole maalannut saksalaista vastaan yhtä usein. Lähimmät seuraajat ovat kuusi maalia häntä vastaan tehneet Thomas Müller (Bayern München) ja Aritz Aduriz (Athletic Bilbao).

Lähde: Sport