Arda Turan pelasi uransa parasta jalkapalloa Atléticossa vuodet 2011-15.

Hän kuului Diego Simeonen luottopelaajiin ja voitti Atléticossa muun muassa La Ligan, Copan ja Eurooppa-liigan mestaruudet.

Arda jätti Atléticon kesällä 2015 siirryttyään Barcelonaan. Kataloniassa hyökkäävä keskikenttäpelaaja jäi pienelle peliajalle ja lähti lopulta takaisin kasvattajaseuransa Galatasarayn riveihin.

Arda järjesti melkoisen kohun talvella 2015, kun hän kohtasi Atléticon kanssa Barcelonan Copassa. Hän heitti nappulakenkänsä kohti ottelun linjatuomaria, mutta ei saanut tempustaan varoitusta. Arda muisteli tapausta.

– Kyseessä oli Copan neljännesvälierät. Johdimme ottelua 1-0. Fernando Torresin laukaus osui Javier Mascheranon käteen. Kaikki ajattelimme, että kyseessä on selvä pilkku ja lopetimme pelaamisen. Sen jälkeen Barcelona lähti nopeaan vastahyökkäykseen ja teki maalin. Päästettyämme maalin valitimme kovaan ääneen tuomareille tapahtunutta. Jatkoimme sitä tauollakin.

– Tuomari oli meitä kohtaan hyvin tyly, ja käyttäytyi paljon asiallisemmin Barcelonan pelaajia kohtaan. Se sai minut raivon partaalle. Toisella jaksolla Dani Alves ja Ivan Rakitic astuivat jalkani päälle siten, että nappulakenkä lähti pois jalastani. Tuomari ei viheltänyt rikettä. Sitten heitin kengän kohti linjatuomaria. Tiedän käyttäytyneeni täysin asiattomasti, mutta myönnän sen olevan hieno muisto.

Lähde: AS