Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti nousi keskiviikon uskomattoman illan myötä Mestarien liigan historiankirjoihin. Ancelotti on nyt ainoa valmentaja, joka on johdattanut joukkueensa viidesti Mestrien liigan finaaliin.

Ancelottin nimitystä Real Madridin päävalmentajaksi kritisoitiin viime kesänä jonkin verran. Moni piti Ancelottin parhaat päivät jo koetuksi. Haastava kausi 2020-21 valioliigaseura Evertonin peräsimessä ei ainakaan laimentanut kritiikkiä.

Toisaalta jos nyt katsoo Ancelottin jättämää Evertonia, joka taistelee sarjapaikastaan Valioliigassa, ehkäpä viime kauden kymmenes sija oli jopa varsin kohtalainen suoritus.

Tällä kaudella Ancelotti, 62, on tehnyt upeaa työtä. Real Madrid on La Ligan mestari, Supercopan voittaja sekä kohtaa Mestarien liigan finaalissa Liverpoolin. Se on saavutus, jota ei kukaan pysty kyseenalaistamaan.

Vaikka pelillisesti Real Madrid ei välttämättä ole vakuuttanut jokaisessa ottelussa, on se joka kerta pystynyt venymään lähes epäinhimillisesti. Erinomaisena osoituksena nousu kanveesista Manchester Cityä vastaan.

Ancelotti on nyt johdattanut AC Milanin kolmesti Mestarien liigan finaaliin vuosina 2003, 2005 ja 2007 sekä Real Madridin kahdesti finaaliin vuosina 2014 ja 2022. Ancelotti nousi ylhäiseen yksinäisyyteen kyseisessä tilastossa, kun taakse jäivät neljästi finaaliin yltäneet Marcelo Lippi, Alex Ferguson sekä finaalissa vastaan tuleva Jürgen Klopp.

Finaalissa Ancelottilla on mahdollisuus nousta myös Mestarien liigan voitoissa yksinvaltiaaksi. Ancelotti on juhlinut kolmesti Mestarien liigan voittoa ja hän jakaa ykkössijaa Zinédine Zidanen sekä Robert Paisleyn kanssa.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

OptaJoe

@OptaJoe
5 - Carlo Ancelotti has reached his fifth UEFA Champions League final (2003, 2005 and 2007 with AC Milan, 2014 and 2022 with Real Madrid), the most of any manager in the competition's history. Grande.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

OptaPaolo

@OptaPaolo
5 - Carlo Ancelotti is the first manager able to reach five UEFA Champions League finals, overtaking Marcello Lippi, Alex Ferguson and Jürgen Klopp (four UCL Finals each). Legend.

#RealMadridManchesterCity #RealManCity

LUE MYÖS: