Vaikka Real Betis juhlikin reilu viikko sitten seuralle ja seurahistorialle erittäin merkittävää rangaistuspotkukilpailun jälkeen tullutta Copa del Reyn voittoa, on sevillalaisryhmän vire hyytynyt La Ligassa ratkaisuhetkillä pahasti. Betis jäi maanantaina kolmannen kerran putkeen sarjaottelussa maaleitta, kun se pelasi 0-0-tasapelin Getafen vieraana.

Betisillä oli erinomainen tilaisuus lyödä painetta Atlético Madridille, joka hävisi viikonloppuna Athletic Bilbaolle ja kohtaa seuraavaksi mestaruuden jo varmistaneen Real Madridin. Tasapelin myötä ero Atléticoon supistui kuitenkin vain pisteellä, ja on edelleen kolme pinnaa.

Myös sarjassa toisena olevalle Barcelonalle Betisin tasapeli oli hyvä uutinen, sillä Barcan Mestarien liiga -paikka alkaa olla lähestulkoon plakkarissa. Barcelona on nyt jo kahdeksan pistettä Real Betisiä edellä. Joukkueet kohtaavat toisensa seuraavalla kierroksella lauantai-iltana Sevillassa. Jos Barcelona voittaa, sinetöi se paikkansa ensi kauden Mestarien liigassa.

Real Betis oli jäänyt edellisen kerran maaleitta kolmessa perättäisessä sarjapelissä vuonna 2018. Nyt se on siis hyytymässä erittäin kriittisillä hetkillä, sillä tarjolla on ollut – ja on toki edelleen – seuran ensimmäinen Mestarien liiga -paikka 17 vuoteen.

Getafelle eilinen 0-0 oli jo sarjakauden kuudes maaliton tasapeli. Saman määrän nollanollia ovat pelanneet kauden aikana myös Real Sociedad ja Cádiz.

– Kohtasimme kotikentällään pelanneen vaikean vastustajan. Molemmat joukkueet veivät yhtä puoliaikaa, joten tasapeli on oikeudenmukainen tulos. Haluamme aina saada kolme pistettä, mutta sarjapaikastaan taistelevaa joukkuetta vastaan ei ole helppoa pelata, Betisin valmentaja Manuel Pellegrini totesi ABC:n mukaan.

– Olen aina sanonut, että niin kauan kun on matemaattisia mahdollisuuksia, meidän täytyy pelata sarjasijoituksista kentällä. Nyt tilanteemme riippuu ottelusta, jossa kohtaamme kotikentällä Barcelonan, joka on myös suora kilpailijamme. Meillä on vielä neljä ottelua ja yritämme loppuun asti yltää Mestarien liigaan vieville sijoille.