Real Madridin päävalmentajasta Carlo Ancelottista on tullut ensimmäinen valmentaja, joka on onnistunut voittamaan liigamestaruuden Euroopan viidessä suurimmassa sarjassa.

Ancelottin tuorein mestaruus varmistui lauantaina, kun Madrid voitti Espanyolin kotikentällään 4-0 ja karkasi siten Barcelonan ulottumattomiin.

Ancelotti on voittanut mestaruuden myös italialaisessa AC Milanissa (2003-04), englantilaisessa Chelseassa (2009-10), ranskalaisessa Paris Saint-Germainissa (2012-13) sekä saksalaisessa Bayern Münchenissä (2016-17).

Hän valmensi Real Madridia jo vuosina 2013-2015, muttei vielä tuolloin onnistunut voittamaan La Ligaa. Ensimmäisellä Espanjan-pestillään hän juhli Madridin kanssa kuitenkin Mestarien liigan, Copa del Reyn, UEFA Super Cupin sekä seurajoukkueiden MM-turnauksen voittoja.

Ancelotti, Bob Paisley ja Zinédine Zidane ovat ainoat valmentajat, jotka ovat voittaneet Mestarien liigan kolmesti, mutta Ancelotti on heistä ainoa, joka on yltänyt kilpailun finaaliin myös neljättä kertaa.

Real Madrid taistelee tälläkin kaudella Ancelottin alaisuudessa Mestarien liigan voitosta. Se hävisi välierien ensimmäisen osaottelun 3-4 Manchester Citylle, joka saapuu ensi keskiviikkona Los Blancosin vieraaksi toiseen osaan.

ESPN FC

@ESPNFC
🏆 Serie A
🏆 Premier League
🏆 Ligue 1
🏆 Bundesliga
🏆 LaLiga

Carlo Ancelotti becomes the first manager in history to win all 5 major European leagues 👏