Real Madrid varmisti lauantaina La Ligan mestaruuden kaatamalla Espanyolin kotikentällään 4-0.

Madrid siirtyi johtoon reilun puolen tunnin kohdalla Rodrygo Goesin maalilla. Brassilaituri käytti vasemmalla laidalla Marcelolla, joka palautti sen hänelle ovelasti rangaistusalueelle, ja Rodrygo latasi pelivälineen oikeaan alakulmaan.

Sama kaveri oli asialla kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Los Blancos tuplasi johtonsa. Mariano Díaz prässäsi pallon pois Sergi Gómezilta, Rodrygo nappasi kuulan itselleen ja haki oikean jalkansa vapaaksi ennen kuin lähetti maanuoliaisen vasempaan alakulmaan.

Toista jaksoa oli pelattu kymmenen minuuttia, kun Madrid iski jo kolmannen kerran. Eduardo Camavinga pelasi vauhtiin Marco Asension, joka eteni rangaistusalueelle ja nosti pallon taidokkaasti takanurkkaan.

Illan viimeisestä osumasta vastasi 81. minuutilla Karim Benzema, joka pääsi viimeistelemään maalin edustalta Vinícius Júniorin syötöstä.

Real Madrid on nyt 18 pistettä edellä Barcelonaa, joka oli ennen lauantaita ainoa joukkue, jolla oli teoriassa mahdollisuus ottaa se kiinni. Barcelonalla on kuitenkin enää vain viisi ottelua jäljellä.

La Ligan mestaruus on Real Madridille 35:s sen seurahistoriassa.