Ronald Koeman sai potkut Barcelonan peräsimestä lokakuussa, kun katalaanijätti hävisi Rayo Vallecanolle Madridissa.

Barcelonan alkukausi meni pahemman kerran penkin alle ja se maksoi Koemanille työpaikan.

Koeman allekirjoitti hiljattain sopimuksen Hollannin jalkapalloliiton kanssa. Hän siirtyy Hollannin A-maajoukkueen peräsimeen loppuvuodesta pelattavien MM-kisojen jälkeen. Koeman jäi potkuistaan huolimatta asumaan Barcelonaan.

Kokenut hollantilaisluotsi esitteli torstaina uutta projektiaan Barcelonassa ja vastasi toimittajien kysymyksiin Barcelonan nykytilasta. Koeman kritisoi Barcelonan puheenjohtaja Joan Laportaa.

– En ole puhunut juurikaan julkisuudessa, koska kunnioitan seuraa. Olen kokenut valmentajana niin seurassa kuin maajoukkueessa sen paineen, että jos asiat eivät toimi niin kuin seura haluaa, voit saada potkut. Mielestäni puheenjohtaja jätti epäilyksiä ilmaan. Hän sanoi selän takana muille, ettei tiedä, jatkaisinko päävalmentajana. Sellainen ei ole hyväksyttävää. On puhuttava selvästi kasvotusten, mutta puolustettava valmentajaa julkisuudessa. Jos et tue valmentajaasi, teet asioista entistä vaikeampia.

Koemanin Barcelonan peräsimessä korvannut Xavi on saanut viime aikoina kritiikkiä joukkueen peliesityksistä. Koemanin mielestä häntä ja Xavia on turha verrata toisiinsa.

– Xavi on varmasti parantanut joitain asioita. Hänelle on hankittu kolme hyökkääjää tai kolme pelaajaa, jotka voivat pelata kärjessä, mutta ei ole asiallista verrata meitä keskenään. Kun lähdin Barcelonasta, seura oli kahdeksan pisteen päässä kärjestä ja nyt ero on melkein tuplasti suurempi, mutta kuten sanoin, ei ole asiallista verrata meitä.

– Xavin työ on yhtä haastava kuin minullakin oli. On turha valehdella. Jos häviät edelliset ottelusi Camp Noulla, on siihen joku syy. Tämä on Barcelonan tämänhetkinen todellisuus. Barcelona tarvitsee aikaa palatakseen edellisvuosien tasolleen. Pyydän vain rauhallisuutta. On turha ajatella, ettei seura voittanut tällä kaudella pokaaleja. Ennemmin pitäisi ajatella tulevaisuutta ja luottaa joukkueeseen ja valmentajaan.