Liverpool isännöi Villarrealia Anfieldilla keskiviikkoiltana Mestarien liigan välierien avausosassa.

Villarreal eteni sensaatiomaisesti välieriin aluksi pudotettuaan neljännesvälierissä Juventuksen ja puolivälierissä Bayern Münchenin.

Villarrealin päävalmentaja Unai Emery on tehnyt loistavaa työtä seurassa. Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp kertoi, miksi Emery on todellinen maailmanluokan valmentaja.

– Olemme tietenkin analysoineet paljon Villarrealia. Kunniotin jo aiemmin huomattavasti Unaita ja Villarrealia, mutta nyt olen voinut katsoa heidän otteluitaan rauhassa ja vau… Olen vaikuttanut. Unai on pakkomielteinen pienten yksityiskohtien kanssa. Emeryllä on erilaisia tapoja prässätä eri vaiheissa peliä ja hän kykenee reagoimaan eri tilanteisiin ottelun sisällä. Emery on maailmanluokan valmentaja ja hän tekee uskomatonta työtä Villarrealissa.

Kloppin mukaan Villarrealia on kenties aliarvioitu, mutta Liverpool ei tee sellaista virhettä.

– Ehkä heillä oli pieni etulyöntiasema Juventusta ja Bayernia vastaan, jos ne aliarvioivat Villarrealia, mutta me emme tee niin. Villarreal on seitsemäntenä La Ligassa. Sen jälkeen, kun he pudottivat Bayernin Mestarien liigasta, he pelasivat Athleticia vastaa La Ligassa ja Unai peluutti täysin erilaista joukkuetta ja he onnistuivat silti nappaamaan tasapelin. La Liga on todella kilpailullinen sarja, mutta Unai on silti onnistunut osoittamaan, että hänellä on omat suunnitelmat jokaiselle eri tulokselle.