Tiistai-iltana La Ligassa pelataan tärkeitä kamppailuja. Illan avaa tärkeä putoamiskamppailu Mallorca-Alavés, sitten voittoa havittelee Mestarien liigan paikasta taisteleva Real Betis, joka saa vieraakseen Elchen, ja lopuksi pelataan tärkeä derby Villarrealin ja Valencian välillä.

Unai Emeryn valmentama Villarreal on ollut eurokenttien sensaatio, sillä se pudotti matkalla Juventuksen ja Bayern Münchenin edeten jo kilpailun välieriin. Ensi kaudella Villarrealia ei silti välttämättä eurokentillä nähdä. Mestarien liigaan se pääsee käytännössä vain voittamalla Mestarien liigan, eikä paikka Eurooppa-liigassa tai Konferenssiliigassakaan ole vielä läheskään selvä.

Villarrealin reitti helpottuisi, jos paikallisvastustaja Valencia häviäisi lauantaisessa cup-finaalissa Real Betisille. Sitä ennen Valencia hakee kuitenkin sarjapisteitä derbystä. Vaikka paikallisottelut ovat aina tärkeitä, on Lepakoiden valmentaja José Bordalásille selvää, että viikon tärkeimmän ottelun Valencia pelaa lauantaina. Niinpä hän saattaa säästellä avainpelaajiaan tiistain derbyssä. Tilaisuuksia saanevat myös juniori-ikäiset tai reservijoukkueen pelaajat.

– Joillain pelaajilla on vaivoja, eikä nyt ole oikea hetki ottaa tarpeettomia riskejä, Bordalás totesi maanantaina lehdistötilaisuudessa.

– Tilanne on mutkikas, sillä lauantaina ei ole mikä tahansa ottelu. Ei tiistainakaan, koska kyseessä on sarjapeli ja derby, mutta lauantaina kyseessä on finaali. Emme ota riskejä sellaisten pelaajien kanssa, joiden uskomme olevan tärkeitä lauantaina.

Sivussa ovat ainakin toipumassa oleva Gabriel Paulista sekä varotoimena sivuun jätetty Toni Lato. Goncalo Guedes kärsii niskavaivasta, mutta hänen pitäisi pystyä pelaamaan lauantain cup-finaalissa.

Bordalásilta kysyttiin, onko Villarreal hänen mielestään malliesimerkki koko Valencian alueelle.

– En tiedä, onko Villarreal esimerki Valencialle, koska se on esimerkki koko jalkapalloilulle. Kertoo paljon Villarrealista, sen johtohenkilöistä ja pelaajista, että niin pienen kaupungin joukkue pelaa Mestarien liigan välierissä. Arvostan ja ihailen Villarrealia suuresti, Bordalás kehui.

– Villarrealilla on joukkue, joka voisi muodostaa kaksi avauskentällistä, eikä niiden välillä huomaisi juurikaan eroa.

Ottelu Villarreal-Valencia alkaa tiistaina kello 22.30 ja sitä voi seurata C Moren kanavilta.

Lähde: Sport