Ankarasti sarjapaikastaan taisteleva Granada ilmoitti maanantai-iltana vaihtaneensa toisen kerran tämän kauden aikana valmentajaa. Robert Morenon 6. maaliskuuta korvannut väliaikaisvalmentaja Rúben Torrecilla sai väistyä, ja hänen tilalleen palkattiin 48-vuotias Aitor Karanka.

Päävalmentajapesti La Ligassa on Karankan uran ensimmäinen, mutta mikään uusi tuttavuus hän ei jalkapallomaailmalle ole, vaan Karankalla on meriittejä niin pelaajana kuin valmentajanakin runsaasti. Pelaajana hän edusti lähes koko uransa ajan vain kahta seuraa: Athletic Bilbaota ja Real Madridia. Viimeksimainitussa hän voitti kerran La Ligan mestaruuden ja kolmesti Mestarien liigan. A-maaotteluita Karanka pelasi vain yhden, mutta hän edusti Espanjaa muun muassa vuoden 1996 kesäolympialaisissa.

Karankan valmentajaura alkoi vuonna 2008 Espanjan alle 16-vuotiaiden maajoukkuevalmentajana. Vuosina 2010-2013 hän sai kunnon tuntumaa La Liga -valmennukseen, kun hän toimi José Mourinhon apulaisvalmentajana Real Madridissa. Näin 14 La Ligassa pelatun kauden päälle karttui jo kolmen kauden kokemus valmentajana.

Vuosina 2013-2021 Karanka työskenteli Englannissa valmentaen Birminghamia, Nottinghamia ja Middlesbrough’ta. Kaudet vierähtivät pääasiassa toisella sarjatasolla Mestaruussarjassa, mutta Middlesbrough’n Karanka nosti myös Valioliigaan ja valmensikin siellä.

Karanka veti Granadalle jo tiistain aamuharjoitukset. Ensimmäinen ottelu on edessä keskiviikkona, kun Granada kohtaa vieraskentällä Atlético Madridin.

Granada on hävinnyt viimeisistä 12 ottelustaan yhdeksän, ja saanut peleistä yhteensä vain viisi pistettä. Se on sarjassa sijalla 17 juuri putoamisviivan yläpuolella. Viivan alla olevalla Mallorcalla on yhtä monta pistettä, mutta se jää taakse heikomman maalieron vuoksi. Aitor Karankalla on siten iso haaste kääntää Granadan kurssi ja pitää joukkue pääsarjatasolla.

Granada CF ❤️⚪️

@GranadaCF
¡Bienvenido míster! 🔴⚪️

#VamosMiGranada #EternaLucha