Eintracht Frankfurt järjesti torstaina jymypaukun. Saksalaisseura kaatoi Barcelonan Camp Noulla 3-2-lukemin ja eteni Eurooppa-liigan välieriin yhteismaalein 4-3.

Samalla käytännössä varmistui se, ettei Barcelona voita kauden 2021-22 aikana pokaaliakaan. Teoreettiset mahdollisuudet siihen yhä La Ligan puolella ovat, mutta realistisina niitä ei voida pitää.

Synkkyyteen ei kannata Barcelonan kannattajien kuitenkaan vajota. Asiat näyttävät tulevaisuutta ajatellen oikein hyviltä.

Barcelonan urheilutoimenjohtaja Mateu Alemany antoi torstaina positiivisia kommentteja koskien kahden seuran avainpelaajan tulevaisuutta.

– Voin kertoa, että pelaajat haluavat jäädä. Sopimusneuvottelut taloudellisten asioiden suhteen eivät ole helppoja, mutta olen varma, että pääsemme heidän kanssaan sopimukseen, Alemany kommentoi Ousmane Dembéléen ja Gaviin viitaten.

Bayern Münchenin maalitykki Robert Lewandowski on yhdistetty viime viikkojen aikana voimakkaasti Barcelonaan. Alemany ei halunnut ottaa kantaa Lewa-huhuihin, mutta vahvisti, että Pierre-Emerick Aubameyang on joukkueen ykköskärki ensi kaudellakin.

– En puhu pelaajista, joilla on sopimus muiden seurojen kanssa. Se ei ole meidän tyyliämme, Alemany vastasi uteluihin Lewandowskista.

– Ensi vuonna meidän ysipaikan pelaaja on Aubameyang. Mutta pidämme silmällä kaikkia mahdollisuuksia.