Luka Modricilla on ikää jo 36 vuotta, mutta taito ja itseluottamus eivät todellakaan ole häviämässä minnekään. Tiistai-iltana ylisanat olivat loppua kesken, kun Modric lähetti 30 metristä millintarkan ulkosyrjäkeskityksen rangaistusalueelle rynnineelle Rodrygolle, joka teki Real Madridille ottelun jatkoajalle vieneen maalin Chelseaa vastaan (lue raportti ottelusta täältä).

Modricin esityö oli yhdeistelmä tietokonemaista nopeaa ajattelua, huippuammattilaisen pelinlukutaitoa ja lähs ainutlaatuista teknistä taituruutta. Vaikka Mestarien liigan välieräpaikan tuoneen maalin värkkäsivätkin jatkoajalla Vinicius ja Karim Benzema, pidettiin Modricin syöttöä yleisesti ottelun käännekohtana. Real Madrid oli välillä jo täysin köysissä ja päät alkoivat painua. Sitten nousi esiin taiturimainen kroaatti, jonka huikea suoritus mykisti Chelseankin pelaajat.

Sosiaalisessa mediassa taidonnäytettä kehuttiin yhdeksi kaikkien aikojen maalisyötöistä Mestarien liigassa. Aivan kuten Modricin suorituksesta hullaannuttiin Suomen C Moren studiossa ja selostamossa, oli myös ottelua BT Sportsille kommentoineen Steve McManamanin, entisen Real Madridin pelaajan, vaikeaa löytää sanoja.

– Modricin syöttö jätti minut tänään sanattomaksi. Sen pitäisi olla laiton. Huusin vain: ”Luka, Muka”, vai mikä hänen nimensä olikaan. Ilmiömäistä, McManaman hehkutti.

– Voisin katsella Modricin syöttöä koko päivän. Katsokaa sitä. Haluan vain sanoa, että katsokaa nyt sitä. Unohtakaa viimeistely, sillä pelkkä syöttö riittää.

Modric oli ottelussa muutenkin yksi Real Madridin parhaista. Hänen syöttöprosenttinsa ottelussa oli 89% (65/73 syöttöä).

Lähde: AS