Manchester City pudotti Atlético Madridin Mestarien liigan puolivälierävaiheessa yhteismaalein 1-0. Otteluparin kolme ensimmäistä 45-minuuttista oli lähinnä Atléticon puolustustaistelua, mutta viimeisellä puoliajalla ja etenkin toisen osaottelun lopussa sekin sai vähän painetta Cityn maalille. Tätä lopun ponnistusta kehui myös Cityn valmentaja Pep Guardiola.

– Atlético sai meidät vetäytymään. Unohdimme, kuinka pelata. Kunnia siitä heille. Olisimme voineet pudota jatkosta toisen puoliajan takia. Atleti pelasi mahtavan toisen puoliajan, Guardiola totesi Movistarille heti ottelun jälkeen.

Ottelun puheenaiheeksi nousi suuri torikokous lisäajan alkaessa, likaiset otteet ja molemminpuolinen ajanpeluu. Guardiola ei kuitenkaan näitä asioita halunnut ihmeemmin kommentoida.

– Sivurajaheittoja tuli, kuten yritimmekin. Emme tienneet, mitä tehdä, ja peli aaltoili. Ei muuta, oli kaikki mitä Guardiola suostui siitä sanomaan.

Otteluparin alla dramatiikka oli haettu Guadiolan ja muun muassa Kevin De Bruynen Atléticon pelitapaa koskeneista kommenteista. Guardiola kuitenkin kiisti arvostelleensa Atléticon pelaamista.

– En ole ikinä kritisoinut Atléticon peliä. Minulla ei ole mitään sanottavaa Atléticon käyttäytymisestä. Kunnioitan Atléticoa suuresti. Sillä on paljon ansioita, Guardiola totesi.

– Älkää vetäkö minua pelityylitaisteluun. ”Cholo” (toim. huom. valmentaja Diego Simeone) saa pelata, miten haluaa. Sen, mitä Atlético tekee, se tekee paremmin kuin kukaan muu.

Manchester City palaa vielä kevään aikana Madridiin, sillä välierissä se kohtaa Real Madridin. Näin Guardiola ennakoi tulevaa semifinaalia.

– Real Madrid on kilpailun kuningas. Tietysti siitä tulee hankalaa. Se on kolmas välierämme tässä kilpailussa. Jos pelaamme, kuten tänään toisella puoliajalla, meillä ei ole mitään mahdollisuuksia.

– Yritämme pelata, kuten Manchesterissa ja ajoittain täällä ensimmäisellä puoliajalla. Tähän peliin meillä ei ollut paljon aikaa valmistautua, ja pelistä tuli hankala. Atlético pelasi todella hyvin.

Lähde: AS