Manchester City voitti Atléticon viime viikolla Etihadilla Mestarien liigan puolivälierien avausosassa 1-0.

Atlético lähti otteluun odotetun puolustavasti ja piti isäntien hyökkäyksen odotettua paremmin aisoissa, vaikka päästikin lopulta yhden maalin. UEFA:n tilastojen mukaan Atlético ei laukonut ottelussa kertaakaan maalia kohti.

Hollantilaislegenda Marco van Basten ei pitänyt Atléticon pelisuunnitelmasta viime viikon ottelussa.

– Se, mitä Atlético tekee, on laillista ja hyväksyttyä, mutta olen yllättynyt siitä, että joukkue puolustaa kymmenellä pelaajalla koko ottelun ajan ja yrittää vain estää vastustajaa onnistumasta maalinteossa. FIFA:n kaltaisen kattojärjestön pitäisi miettiä, miten jalkapallosta saataisiin viihdyttävämpää. Tuollainen pelitapa ei ole viihdyttävää, van Basten totesi Ziggo Sportille.

– 300 miljoonaa euroa maksaneet João Félix ja Antoine Griezmann puolustavat koko ottelun. Pelaajana sanoisin valmentajalleni, että kun saamme pallon, on se pelattava mahdollisimman nopeasti minulle, koska olen ylempänä odottamassa ja voin tehdä pallon kanssa jotain, mutta kaikki Atléticon pelaajat puolustivat omassa boksissaan.

Todellisuudessa Atlético maksoi Félixistä ja Griezmannista yhteensä noin 175 miljoonaa euroa ja myi Griezmannin myöhemmin Barcelonaan 135 miljoonalla eurolla, josta hänet lainattiin viime syksynä takaisin madridilaisseuraan.