Manchester Cityn manageri Pep Guardiola johtaa suojattinsa sunnuntai-iltana elintärkeään otteluun Valioliigassa, kun City isännöi mestaruustaistelun kannalta massiivisen isossa ottelussa Liverpoolia. Espanjalainen muisteli ottelun alla aikaansa kotimaisemissaan Barcelonassa.

– Tunnelma Englannissa on erilainen kuin Espanjassa. Rehellisesti sanottuna sitä [Manchester City vastaan Liverpool] ei voi verrata El Clásicoon. Ei ole kyse siitä, kumpi on parempi tai huonompi. Se on vain erilaista. Jalkapallon parissa eläminen on täällä täysin erilaista, Guardiola totesi lehdistötilaisuudessa.

– Se miten täällä [Englannissa] fanit ja media arvostavat pelaajia ja managereita on erilaisempaa kuin missään muualla, missä olen valmentanut. Täällä kyse on vain jalkapallo-ottelusta. Espanjassa media osallistui siihen enemmän, espanjalaismanageri jatkoi.

Guardiolalla on luonnollisesti mahtavat muistot aikakaudeltaan Barcelonasta, niin pelaajana kuin valmentajana.

– Barcelona on osa elämääni. Sillä on aina paikka sydämessäni. Se on minun kotini ja se antoi minulle mahdollisuuden pelaajana ja managerina. Kasvoin siellä. En voi ikinä olla tarpeeksi kiitollinen Barcelonalle siitä, mitä he ovat tehneet minulle. En vaihtaisi sekuntiakaan pois, Guardiola sanoi.

Lähde: Marca