Atlético Madrid pelasi hyvin atléticomaisen puolustustaistelun Etihad Stadiumilla tiistaina, kun se taipui Manchester Citylle niukasti maalein 0-1. Atlético pelasi Pep Guardiolan ja Kevin De Bruynen näkemysten mukaan 5-5-0-taktiikalla ja piti Cityn hyvin poissa maalipaikoilta.

Sama taktinen muodostelma noteerattiin pysäytyskuvan avulla myös C Moren TV-studiossa jo puoliajalla. Pelin jälkeen huomio kiinnittyi kuitenkin erityisesti Atléticon likaiseen peliin.

Etenkin Ángel Correa, Sime Vrsaljko ja Rodrigo de Paul pyrkivät kuumentamaan etenkin Jack Grealishia. Ihon alle ei kuitenkaan ollut pääsyä, ja myös Guardiola kiitteli Grealishin malttia tilanteessa.

– Kentällä on tuomari. Se ei ole minun työtäni. Jack reagoi todella hyvin ja pysyi keskittyneenä siihen, mitä meidän piti tehdä, Guardiola sanoi Daily Mailin mukaan.

Kun Correa potkaisi lähietäisyydeltä voimalla pallolla Grealishia päähän, huusi Guardiola argentiinalaiselle ”Olet hullu!”. Myös C Moren studiossa peliä analysoinut Antti Niemi oli pettynyt Atléticon rumiin otteisiin. Sekä Niemi että studioisäntä Petri Pasanen olisi ajanut Correan suoralla punaisella ulos.

– Sehän oli vahingoittamisyritys. Tuo sattuu todella. Siitä voi tulla ikävää jälkeä, kun potkaisee metrin päästä kaveria rintapotkulla, Niemi sanoi.

– Se voi osua nivusiin, alavatsaan tai kuten tässä, aika lailla suoraan naamaan. Onneksi ei ihan osunut nenänvarteen. Tykkään Atlético Madridissa monesta jutusta ja Diego Simeonen intohimosta, mutta tuo, mitä lopussa nähtiin varsinkin Jack Grealishia kohtaan – yritetään suoraan sanottuna provosoida, mennään lähelle ja annetaan luunappia…

– Annan pisteet Grealishille, ettei hän lähtenyt siihen mukaan. Tuollaista en halua nähdä. Kovaa voi pelata, mutta nuo on niin kuin… ei, Niemi sanoi päätään pudistellen ja käsillään elehtien.