Manchester City isännöi Atléticoa Mestarien liigan puolivälierien avausosassa tiistaina.

Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola käväisi lehdistötilaisuudessa maanantaina ja puhui tiistaisesta vastustajastaan. Guardiola kertoi muun muassa Atléticon suurimman vahvuuden.

– Tiistain ottelu on erilainen verrattuna otteluparin toiseen osaan, vaikka käytössä onkin pitkälti samat pelaajat. Olen yrittänyt oppia paljon Atléticosta ja meidän on sopeuduttava heihin mahdollisimman hyvin. Atléticolla on ainutlaatuinen kyky saada vastustaja pelaamaan sillä tavalla, mihin he eivät ole tottuneet. Atléticolla on paljon taitoa kentällä.

Guardiolan ja Atlético-luotsi Diego Simeonen pelifilosofiat poikkeavat paljon toisistaan, mutta molempia kiinnostaa lopulta vain yksi asia – eli voittaminen. Guardiola ei ymmärrä, miksi Atléticosta puhutaan vain puolustavana joukkueena.

– Kaikki etsimme tapaa voittaa ottelu. Jos Atlético voittaa, on Simeone löytänyt oikean tavan ja jos me voitamme, löysin minä sen. En tiedä, mitä tarkoittaa rumasti pelaaminen. En tuomitse vastustajia. Ihmisillä on väärä mielipide Atléticosta. He ovat hyökkäysvoittoisempia kuin ihmiset ajattelevat. He eivät ota juurikaan riskejä rakentaessaan peliä alempaa, mutta he osoittavat taitonsa päästessään kenttäpuoliskollemme.

– Atlético on sen sarjan hallitseva mestari, jonka joukkueet ovat voittaneet viime vuosina kaikista eniten Mestarien liigan mestaruuksia. Rakastan Atléticon tasaisuutta. Kyseessä on joukkue, joka on voittanut La Ligaa normaalisti dominoivat seurat, eli Barcelonan ja Real Madridin. He ovat onnistuneet voittamaan mestaruuden kahdesti viimeisten vuosien aikana. He ovat taistelleet sen eteen. Atlético kykenee jäädyttämään sinun omat vahvuutesi.