FC Barcelona tiedotti kaksi viikkoa sitten solmineensa rahakkaan yhteistyösopimuksen suoratoistopalvelu Spotifyn kanssa. Nimi Spotify tulee komeilemaan jatkossa sekä mies- että naisjoukkueen pelipaitojen rintamuksessa että harjoituspaidoissa.

Katalonialaislehti Mundo Deportivo kirjoitti sopimusjulkistuksen jälkeen yhteistyön kartuttavan Barcelonan kassaa neljän vuoden aikana peräti 275 miljoonalla eurolla. Barcelona ja Spotify eivät kuitenkaan ole talouslukuja vahvistaneet, eikä sitä tehnyt myöskään RAC1:n haastattelussa puhunut Barcan puheenjohtaja Joan Laporta. Tämä johtuu Spotifyn toiveesta.

– He pyysivät meiltä vaitioloa, koska heillä oli johtokunnan kokous kymmenen päivää myöhemmin. Sopimus ei kuitenkaan koskaan ollut vaarassa, Laporta kertoi kontrahdin viivästyneestä virallistumisesta.

– Mitä luottamuksellisuuteen tulee, Spotify haluaa pitää asioita salassa, koska sopimus on erittäin hyvä. Aivan samoin käy palkkojenkin kanssa. Se on historian paras sopimus, jonka myötä sitoudumme yhtiöön, joka löytyy lähes jokaise kännykästä, joka on eurooppalainen ja joka on pörssiyhtiö.

Vaikka Laporta myhäilikin tyytyväisyyttä Spotify-diiliin, kertoisi hän sen sisällöstä mielellään enemmänkin. Luvuista vaikeneminen oli kuitenkin Spotifyn sine qua non, ehdoton edellytys.

– Haluaisin puhua sopimuksesta läpinäkyvästi ja aion yrittää loppuun saakka, jotta luvut voitaisiin julkistaa. Kunnioitan kuitenkin sitä, mitä yhteistyökumppani sanoo.

Lisäksi Spotify osti Barcelonan kotistadionin nimioikeudet. Jatkossa stadion tunnetaan nimellä Spotify Camp Nou. Tämäkään ratkaisu ei ollut aivan Laportan mieleinen.

– Olisin halunnnut mieluummin, että nimi olisi ollut Camp Nou Spotify. He kuitenkin halusivat nimen noin, ja sopimus oli hyvä.

Keskiviikkona Camp Noulla tapahtuu myös suuria, sillä FC Barcelona saa vieraakseen Real Madridin Naisten Mestarien liigan ottelussa. Kilpailun hallitseva mestari Barcelona voitti avausosan Madridissa 3-1 ja on suuri suosikki jatkamaan. Ottelusta tulee silti valtava tapaus siksikin, että sen pääsyliput varattiin ja myytiin todella nopeasti loppuun. Otteluun odotetaan jopa 85 000 katsojaa. Se merkitsisi suurinta katsojamäärää koskaan naisten jalkapallon seurajoukkueiden ottelussa.

– Vetosimme jäseniimme, jotta he tulisivat otteluun, koska haluamme rikkoa maailmanennätyksen. Odotukset ovat todella suuret, ja toivomme voivamme ylittää ne.

– Olemme ylpeitä pelaajistamme. Lisäksi he pelaavat aitoa Barcan futista. Ei samaa, mutta myös hyvin kiinnostavaa.

– He pelaavat ilmiömäistä jalkapalloa, ovat maailman parhaita pelaajia ja tulevat näkemään stadionin täynnä. He ovat erittäin innostuneita, ja ansaitsevat sen. On hyvin tyydyttävää nähdä heidän intonsa, ja ennen kaikkea he haluavat udottaa Madridin. Nyt tunnen jo joukkueen kaikki pelaajat, Laporta päätti.

Lähde: AS