Xavi saapui Barcelonan peräsimeen marraskuussa.

Sittemmin joukkue on kehittynyt huomattavasti ja pelaa parhaillaan loistavaa jalkapalloa. Xavin saavuttua Barcelona on eniten La Ligassa pisteitä kerännyt joukkue.

Myös Cesc Fàbregas on huomannut Barcelonan pelillisen kehityksen. Marca haastatteli AS Monacoa seuratasolla edustavaa Fàbregasia, joka kertoi mielipiteensä Xavin Barcelonasta.

– Pidän paljon tästä Barcelonasta. Nautin tästä, koska Barcelona oli aiemmin menettänyt joitain asioita pelityylistään. Silloin he vain pallottelivat kentällä, mutta eivät luoneet todellista vaaraa. Siksi vastustajat kykenivät voittamaan Barcelonan ilman sen suurempia ongelmia.

– Xavin alaisuudessa joukkueella on sellainen asenne, että he lähtevät voittamaan jokaista ottelua. Ehkä he eivät perusta pelitapaansa niin suuriin syöttömääriin, sillä heillä on nopeita ja suoraviivaisia pelaajia.

Sergio Busquetsin, Pedrin ja Gavin kaltaiset pelaajat sopivat hyvin yhteen Pierre-Emerick Aubameyangin, Ferranin ja Adaman kanssa. Xavin on kerättävä edelleen lisää kokemusta, mutta hän on jo nyt saanut joukkueen puhaltamaan yhteen hiileen.

Fàbregas on Barcelona oma kasvatti ja pelasi edustusjoukkueessa yli 150 ottelua vuosina 2011-14.