Robert Lewandowskin tulevaisuus Bayern Münchenissä on puhuttanut jo pitkään.

Lewandowskin nykyinen sopimus Bayern Münchenin kanssa päättyy ensi kauden jälkeen, eikä saksalaisjätti ole edelleenkään tarjonnut hänelle uutta jatkosopimusta. Saksalaislähteiden mukaan Lewandowskia kummastuttaa, miksei hänelle ole tarjottu uutta sopimusta.

33-vuotias Lewandowski haluaa jättää Bayernin jo kuluvan kauden jälkeen. Hänestä olisi maksettava varsin maltillinen siirtosumma sopimustilanteen ja iän vuoksi. Lewandowskin mielestä hänen uransa Bundesliigassa on tullut matkansa päähän. Lewandowski on pelannut Saksan pääsarjassa jo 12 vuoden ajan.

Lewandowksi olisi tiettävästi halunnut poistua Bayernista jo aiemmin, mutta silloin muilla suurseuroilla oli jo mitat täyttävät hyökkääjät riveissään.

Sportin saamien tietojen mukaan Lewandowski on halukas siirtymään ensi kaudeksi Barcelonaan. Barcelona valmistelee hänelle peräti nelivuotista sopimusta.

Barcelona tavoitteli Erling Braut Hålandia uudeksi hyökkääjäkseen, mutta seuran varat eivät riitä hänen hankintaansa ja lisäksi Håland siirtynee taloudellisesti paremmassa tilanteessa olevaan seuraan, kuten Real Madridiin tai Manchester Cityyn. Lewandowski on taloudellisesti parempi vaihtoehto, sillä hän on saatavilla huomattavasti halvemmalla.

Puolan A-maajoukkuekärki on viimeistellyt tällä kaudella jopa 45 maalia Bayernin paidassa.