Tiukasti paikasta ensi kauden Mestarien liigaan taisteleva Real Betis vahvistaa ensi kauden joukkuettaan brasilialaisella laitahyökkääjällä Luiz Henriquellä. 21-vuotiaan Luiz Henriquen nykyisen seuran Fluminensen puheenjohtaja Mário Bittencourt vahvisti asian sunnuntaina lehdistötilaisuudessa.

Bittencourt ei tyytynyt vahvistamaan vain Luiz Henriquen kesäsiirtoa, vaan kertoi samalla myös lähdön syistä ja siirron rahallisista summista. Hänen mukaansa Real Betis maksaa Brasilian alle 20-vuotiaiden maajoukkueessan yhden pelin pelanneesta pelaajasta 13 miljoonan euron siirtosumman ja saa itselleen 85 prosenttia hänen pelaajaoikeuksistaan. Luiz Henriquestä tulee Betisin seurahistorian seitsemänneksi kallein hankinta ja Fluminensen historian toiseksi kallein myynti. Ykköspaikkaa pitää vuonna 2016 AS Romaan siirtynyt Gerson.

Fluminense oli jokseenkin pakotettu tähtipelaajansa myymään, sillä seuran on osoitettava FIFA:lle 10-15 päivän kuluessa, että se on maksanut velkansa aiemmista pelaajahankinnoistaan.

– Luulen, että Luiz Henrique olisi lähtenyt keskellä vuotta joka tapauksessa, sillä tarjouksia hänestä olisi varmasti tullut. Taloustilanteemme vuoksi emme kuitenkaan voineet enää odottaa. Betisin tekemä palkkatarjous on tähtitieteellinen hänen ikäiselleen pelaajalle. Hän oli aina unelmoinut siellä pelaamisesta, Bittencourt lisäsi.

Transfermarkt arvioi Luiz Henriquen markkina-arvoksi viisi miljoonaa euroa. Luiz Henrique on pelannut Brasilian Serie A:ssa 59 ottelua, joissa hän on tehnyt kahdeksan ja syöttänyt neljä maalia.

Lähde: Transfermarkt