Aston Villan manageri Steven Gerrard on vahvistanut, että hän haluaa hankkia Barcelona-laina Philippe Coutinhon pysyvällä siirrolla tulevana kesänä.

Coutinho, 29, siirtyi tammikuussa loppukauden mittaisella sopimuksella Aston Villaan. Brasilialaispelaaja on tehnyt näyttävän paluun Valioliigaan ja iskenyt seitsemään otteluun tehot 3+3.

Coutinhon lainasopimukseen sisältyy osto-optio, jonka Gerrard haluaa käyttää. Katalonialaislehti Sportin mukaan osto-optio on suuruudeltaan 40 miljoonaa euroa. Myyntihinta olisi Barcelonan kannalta varsin maistuva, jättimäisestä 135 miljoonan euron ostohinnasta huolimatta, sillä Coutinhon nykyinen sopimus päättyy reilun vuoden kuluttua, kesällä 2023.

Vaikka Gerrard ja Aston Villan hyökkääjät haluavat Coutinhon jatkavan seurassa myös tulevaisuudessa, lopullisen päätöksen brasilialaispelaajan hankinnan suhteen tekee Villan seurajohto.

– Hyökkääjämme Ollie Watkins ja Danny Ings haluavat hänet [pysyvästi seuraan], koska hän luo heille suuria maalipaikkoja, Gerrard sanoo Sky Sportsille.

– Phil on osoittanut, mihin hän pystyy, mutta lopullisen päätöksen hänen hankinnastaan tekee seurajohto.

– Olemme saaneet hänet tänne hyvässä fyysisessä kunnossa. Mielestäni hän oli vanhalla huipputasollaan Southamptonia vastaan, ajoittain jopa sen yläpuolella.

– Kaikki pelaajat ovat hyötyneet siitä, että hän tuli tänne. Hän on asettunut hyvin joukkueeseen ja nauttii täällä olostaan.

– Haluamme ehdottomasti hankkia hänet, koska jos haluamme päästä sinne, missä haluamme olla, meidän on rakennettava joukkue Philin kaltaisten huippupelaajien ympärille.