Barcelona otti sunnuntaina täydet kolme sarjapistettä, kun se kukisti vieraissa Elchen 2-1. Ottelun voittomaali syntyi rangaistuspotkusta, joka tuomittiin 82. minuutilla hyvin kiistanalaisesti. Pallo osui kyllä Antonio Barragánin käteen, mutta kimmokkeella Memphis Depaysta. Barragánilla ei ollut mitään mahdollisuutta ehtiä vetää kättään pois tilanteesta.

Erotuomari tuomitsi rankkarin VAR-tarkistuksen jälkeen. AS:n erotuomariasiantuntija Eduardo Iturralde González ei ollut tuomarin toimintaan tyytyväinen.

– Minusta se ei ollut VAR:ilta tarkistettava tilanne, ja päätös herätti todella paljon epäilyksiä. Se on tuomarin tilanne. Jos tuomari näkee sen heti, hyvä. Jos käsi liikkui, se oli rankkari, Iturralde kommentoi.

Pian Depayn ampuman rankkarimaalin jälkeen Elchekin vaati pilkkua pallon osuttua Jordi Alban käteen toisessa päässä. Rankkaria ei herunut, ja Iturralden mielestä aivan oikein.

– Alban käsi oli alhaalla, ja tuomari näki sen. Siinä ei ollut mitään.

Samaa mieltä ei ollut alkuunkaan Elchen Pere Milla. Hän latasi Twitteriin klipin tilanteesta, jossa pallo osuu Alban käteen ja kirjoitti ironiseksi saatteeksi vapaasti suomennettuna näin:

– Käden luonnollinen asento! Espanjalainen sanonta ei ikinä erehdy: kun itkee, saa mitä haluaa.

Klippi tilanteesta on nähtävssä alla.

Pere Milla

@PereMilla7
¡Mano natural!

El refranero español nunca falla: Quien no llora no mama.