Barcelona vieraili sunnuntaina Elchen vieraana. Vaikka Barca loi maalipaikkoja selvästi enemmän, oli ottelu hyvin tasainen.

Ensimmäinen kunnon maalipaikka syntyi 27. minuutilla. Ousmane Dembélé yritti chipata pallon maaliin, mutta Elchen maalivahti Édgar Badía sai kätensä noston tielle. Paluupallo putosi sopivasti Frenkie de Jongin ja tyhjän maalin väliin, mutta Elchen puolustaja Diego González siivosi pallon pois maaliviivalta.

Vähän myöhemmin tekopaikan sai Elchen Tete Morente, mutta hänen volleynsa karkasi vähän yli maalin. Elche kuitenkin pääsi tauolle 1-0-johdossa, kun Fidel sijoitti juuri ennen taukovihellystä pallon tarkasti Marc-André ter Stegenin maalin taka-alanurkkaan. Fidel pääsi karkuun Édgar Badían pitkän avauksen jälkeen, kun Pedri syötti epäonnisesti alaspäin suoraan Elchen kapteenille. Dani Alves ei aivan ehtinyt laukausta katkaisemaan.

Barcelona vaihtoi toiselle puoliajalle entälle Ferran Torresin. Torres oli alusta lähtien terävä ja hakeutui maalipaikkoihin, joita hänelle aukesikin tuhlattavaksikin asti. Tunnin kohdalla Torres kuitenkin onnistui, kun hän tasoitti pelin Jordi Alban syötöstä.

Elchellekin aukesi mukavasti maalipaikkoja, ja peli jatkui melko tasaisena. 84. minuutilla Barcelona sai kuitenkin VAR-tarkistuksen jälkeen myönnetyn rankkarin, jonka Memphis Depay ampui kylmästi aivan ylänurkkaan. Rangaistuspotkutuomio oli varsin arveluttava. Pallo kyllä osui Antonio Barraganin käteen, mutta hänellä ei ollut lainkaan reaktioaikaa pallon kimmottua siihen Barcelonan pelaajasta. Tästä päätöksestä puhutaan vielä.

Johtomaalin jälkeen Elchekin vaati kahteen otteeseen rankkaria Barcelonan pelaajien käsivirheistä, mutta pilkkua ei – aivan oikein – tuomittu, sillä Jordi Alban ja Sergio Busquetsin käsivarret olivat vartalossa kiinni.

Barcelona voitti pelin 2-1 ansaitusti, mutta pilkkutuomiosta puhuttaneen vielä. Voitto oli Barcelonalle neljäs perättäinen, ja jo kahdeksas ilman tappiota. Barca nousi sarjassa kolmanneksi ainakin muutamiksi tunneiksi ennen Real Betisin ja Atlético Madridin välistä iltaottelua.