La Ligan maanantain ottelussa Granada-Cádiz ei nähty yhtään maalia, mutta sitä vastoin yksi ikävä välikohtaus. Kun Cádizin puolustaja Carlos Akapo otettiin tunnin kohdalla vaihtoon, eräs kotijoukkueen kannattaja teki häntä kohtaan ”apinaeleitä”.

Päiväntasaajan Guinean maajoukkuepuolustaja pysäytti kävelynsä kentän reunaa pitkin ja aloitti sananvaihdon loukkauksia huudelleen miehen kanssa. Myös hänen edessään oleva kannattaja pyysi häntä lopettamaan.

Yhdestä yksittäisestä katsojasta ei ollut kyse, sillä Akapo kommentoi tapahtunutta pelin jälkeen näin:

– Niitä k*sipäitä oli kolme tai neljä. Tiedän sen olevan väärin, mutta Granadan faneja he eivät edusta, Akapo sanoi GolTV:lle ja El Larguerolle.

– Yksi heistä oli muita sinnikkäämpi ja kutsui minua apinaksi. Se paitsi vaikuttaa minuun, niin lisäksi asialle on annettava näkyvyyttä, jottei katsomossa olisi tällaisia ihmisiä.

Akapo peräänkuulutti samassa yhteydessä kovempia sanktioita rasisteille.

– Jotkut ihmiset eivät ansaitse päästä stadionille. He eivät edusta Granadan faneja. En voi käsittää, miksi jotain pilkataan ihonvärinsä takia. Minä olin hänen kanssaan tyynenä. Yritän vain saada ihmiset näkemään, millaista roskaa he tekevät. Toivottavasti hänellä ei ole enää asiaa jalkapallopeleihin.

– Suuret kiitokset myös Granadan faneille, jotka pyysivät häntä lopettamaan. Jalkapallossa on kyse kunniottavista arvoista.

Granada kommentoi pelin jälkeen, että seuralla on nollatoleranssi tapahtumiin. Seura on luvannut antaa huutelijalle ankaran rangaistuksen.

Lähde: Goal