Yksi Real Madridin suurella todennäköisyydellä kesällä jättävistä pelaajista on kokenut brasilialainen laitapuolustaja ja seuralegenda Marcelo. Hänen paikalleen katsellaan uutta pelaajaa, ja AS:n mukaan yksi varteenotettavista vaihtoehdoista on 22-vuotias Fran García, Real Madridin oma kasvatti.

Garcían hankinta tulisi melko edulliseksi, sillä Real Madrid omistaa edelleen puolet hänen pelaajaoikeuksistaan. Toinen puolisko kuuluu Rayo Vallecanolle, jossa García on lyönyt tällä kaudella kunnolla läpi.

García vietti jo viime kauden lainalla Rayo Vallecanossa, mutta viime kesänä siirrosta tehtiin pysyvä. Nyt Madrid haluaa vanhan pelaajansa takaisin jakamaan vasemman laitapuolustajan vastuuta yhdessä Ferland Mendyn kanssa.

Real Madridilla voisi olla kaksi vaihtoehtoa Garcían värväämiseksi. Joko se voi neuvotella Rayo Vallecanon kanssa siirtokorvauksesta tai sitten maksaa puolet hänen 10 miljoonan euron ulosostoklausuulistaan. Rayo maksoi Madridille Garcíasta viime kesänä 2 miljoonaa euroa, joka oli lainasopimuksessa sovittu osto-option hinta.

Jos Real Madrid Garcían tosissaan haluaa, sillä on hyvät kortit käsissään. 50%:n omistusosuuden lisäksi Madridilla on Garcíaan myös ”etuosto-oikeus”, eli se voi vastata minkä tahansa seuran tarjoukseen, jos jokin muu seura puolustajan haluaa. Garcían sopimus Rayo Vallecanon kanssa ulottuu vuoteen 2025.

– Real Madrid on kotini ja sydämeni seura. Tavoitteeni on pelata siellä jonain päivänä, García totesi vuoden 2020 lopulla AS:lle antamassaan haastattelussa.

– Tiedän, että he luottavat minuun ja katsovat jokaisen otteluni. Se motivoi minua parantamaan edelleen.

García oli pelannut ennen sunnuntaina täydet 90 minuuttia 22:ssa Rayo Vallecanon 24 ottelusta. Näissä hon on tehnyt yhden maalin.

Garcían lisäksi laitapuolustukseen on ensi kaudeksi palaamassa Álvaro Odriozola, joka AS:n mukaan jää Madridiin ensi kesänä Fiorentina-lainasopimuksen päättyessä. Lupaavalle Miguel Gutíerrezille sen sijaan etsittäneen ensi kaudeksi laianseuraa.