Tänään torstaina pelataan FC Barcelonan kauden kannalta erittäin ratkaiseva ja tärkeä ottelu. Eurooppa-liiga on käytännössä Barcelonan ainoa mahdollisuus voittaa tällä kaudella jotain. Lisäksi se on sille toinen väylä ensi kauden Mestarien liigaan, jos paikkaa La Ligan neljän parhaan joukossa ei heruisikaan. Tällä hetkellä Barcelona on sarjassa neljäntenä.

Ensimmäinen osa Camp Noulla päättyi viikko sitten 1-1-tasapeliin. Koska vierasmaalisääntö ei enää ole käytössä, lähdetään illan otteluun samalta viivalta. Pelin henki on siten myös selvä: millä tahansa tasatuloksella 90 minuutin jälkeen haetaan ratkaisua jatkoajalta ja tarvittaessa rangaistuspotkukilpailusta.

Voittamalla pelin olisi Barcelonalla edelleen neljä kynnystä ylitettävänään ennen mahdollisia mestaruusjuhlia, mutta Napoli lukeutuu paperilla ehdottomasti Eurooppa-liigan kovimpiin joukkueisiin. Jos tämä este selätetään, ei haastavampia vastustajia välttämättä ole enää tarjolla.

Mistä peli näkyy?

Eurooppa-liigan (ja Konferenssiliigan) pudotuspelit välittää kotikatsomoihin Viaplay ja V Sportin. Ottelu Napoli-Barcelona-Napoli alkaa kello 22.00, ja sen selostaa Mikko Innanen.

Kaikkiaan tänään tulessa on neljä espanjalaisseuraa, joista jokaisella on hyvät mahdollisuudet jatkoon. 2-2-tasanumeroista lähtee liikkeelle San Sebástianissa pelattava Real Sociedadin toinen ottelu RB Leipzigia vastaan (klo 19.45). Avausottelunsa voittaneista sevillalaisseuroista Sevilla kohtaa vieraissa Dinamo Zagrebin kello 19.45, ja Real Betis isännöi Zenitiä kello 22 – Ukrainassa syttyneen sodan vuoksi varmasti sähköisessä ottelussa.

Kuntopuntari

Barcelona (V-T-T-V-V)

20.2. Valencia-Barcelona 1-4 (La Liga)
17.2. Barcelona-Napoli 1-1 (Eurooppa-liiga)
13.2. Espanyol-Barcelona 2-2 (La Liga)
6.2. Barcelona-Atlético Madrid 4-2 (La Liga)
23.1. Alavés-Barcelona 0-1 (La Liga)

Napoli (T-T-T-V-V)

21.2. Cagliari-Napoli 1-1 (Serie A)
20.2. Barcelona-Napoli 1-1 (Eurooppa-liiga)
12.2. Napoli-Inter 1-1 (Serie A)
6.2. Venezia-Napoli 0-2 (Serie A)
23.1. Napoli-Salernitana 4-1 (Serie A)

Viisi viimeistä keskinäistä

17.2.2022 Napoli-Barcelona 1-1 (Mestarien liiga)
8.8.2020 Barcelona-Napoli 3-1 (Mestarien liiga)
25.2.2020 Napoli-Barcelona 1-1 (Mestarien liiga)
11.8.2019 Napoli-Barcelona 0-4 (harjoitusottelu)
8.8.2019 Barcelona-Napoli 2-1 (harjoitusottelu)

Poissaolot

Barcelona:

Dani Alves (ei rekisteröity Eurooppa-liigaan)
Clement Lenglet (lihasvamma)
Sergi Roberto (reisilihasvamma)
Samuel Umtiti (loukkaantunut)
Memphis Depay (lihasvamma)
Ansu Fati (reisivamma)

Napoli:

Stanislav Lobotka (lihasvamma)
Hirving Lozano (olkapäävamma)
Kevin Malcuit (loukkaantunut)
Axel Tuanzebe (loukkaantunut)
Zambo Anguissa (loukkaantunut)

Arvioidut avauskokoonpanot

Barcelona: Ter Stegen: Dest, Araújo, Piqué, Alba; Pedri, Busquets, F. De Jong,; Traoré, Aubameyang, Torres

Napoli: Meret; Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Mario Rui; Demme, Fabián Ruiz; Elmas, Zieliński, Insigne; Osimhen

Valmentajien kommentit:

Luciano Spalletti, Napoli:

– Meillä ei ole tulevissa peleissä mitään pelättävää. En pysty kierrättämään kokoonpanoa juuri nyt, joten meidän on luotettava energiavarastoihimme.

– He, jotka taistelevat, saattavat hävitä, mutta he, jotka eivät taistele lainkaan, ovat jo hävinneet. Meidän pitää ottaa riskejä, hallita peliä ja näyttää, mitä haluamme tehdä. Muuten he pakottavat meidät puolustamaan syvältä. Barcelona on todella vahva. Heillä oli Lionel Messi, mutta heillä on yhä sama laatu ja mahtavia pelaajia joka puolella kenttää. Molemmat joukkueet haluavat välttää joutumasta jatkoajalle.

Xavi, Barcelona:

– Me lähestymme peliä samalla tavalla kuin jos olisimme voittaneet 2-1 tai 3-1. Luulen, että Napoli tulee prässäämään korkeammalta, sillä heillä oli vaikeuksia toisella puoliajalla. Luulen, että tästä tulee jalkpallosota. On sääli, ettemme hoitaneet hommaa kotona, mutta muuta keinoa ei ole kuin pelata jatkopaikasta täällä.

– Meidän täytyy hallita. Napoli tulee lyömään meille painetta, ja pelistä tulee hyvin intensiivinen. Meidän pitää olla rohkeita ja luoda maalipaikkoja. Siitä tulee taistelu pallonhallinnasta. Napoli on Mestarien liigan tasoa, ja se on hyvä tilaisuus meille osoittaa, että Barca pystyy kilpailemaan Euroopassa.

– Diego Armando Maradona -stadionilla pelaamisesta saamme lisämotivaatiota. Tämä on ensimmäinen kertani täällä. On kunnia pelata täällä. Hän oli esikuva kaikille. Katsomme yhä videoita hänestä ja liikutumme. Hän olisi kaikkien aikojen paras, ellei Messi olisi tullut kuvioihin. Minulle paras on Messi ja toiseksi paras Maradona. Monet aloittivat jalkapallon hänen takiaan.

Lähteet: UEFA:n kotisivut, Football-Italia ja AS