Atlético kohtaa Manchester Unitedin Mestarien liigan neljännesvälierissä. Otteluparin avausosa pelataan keskiviikkona Metropolitanolla.

AS haastatteli Atléticon Stefan Savicia. Savic pelasi Mestarien liigan lohkovaiheessa vain yhden ottelun kärsittyään pitkää pelikieltoa, jonka hän sai viime kaudella.

Atlético on päästänyt tällä kaudella enemmän maaleja kuin koskaan aiemmin Diego Simeonen alaisuudessa. Savicilta tiedusteltiin, miksi Atléticon puolustus on ollut tuuliajoilla. Savicin mielestä se johtuu osin siitä, ettei Simeone ole kyennyt peluuttamaan samoja pelaajia, sillä avainpuolustajat ovat olleet jatkuvasti loukkaantuneina.

– En tiedä, mistä se johtuu. Tällä kaudella olemme vähiten maalia kohti meneviä laukauksia kohtaava joukkue, mutta siitä huolimatta tuntuu siltä, että melkein kaikki vedot menivät maaliin. Lisäksi meillä on ollut huonoa tuuria, mutta olemme rentoutuneet liikaa puolustuksessa. Teemme töitä sen eteen ja viikonlopun ottelu oli hyvä esimerkki siitä, miten meidän on puolustettava.

– Meillä on ollut huonoa tuuria loukkaantumisten kanssa. Meillä on ollut useita pelaajia poissa pitkään loukkaantumisten vuoksi. Olemme joutuneet pelaamaan kapealla miehistöllä ja se on vaikuttanut siihen, miten epätasaisia olemme olleet. Olin sivussa pelikentiltä kaksi kuukautta. Myös Josema Giménez on ollut yhtä pitkään sivussa. Lisäksi minulla oli neljän ottelun mittainen pelikielto Mestarien liigassa. Siihen päälle se, että Kieran Trippier lähti kesken kauden. Meillä on ollut paljon loukkaantumisia ja se on vaikuttanut peliesityksiin.

Savic ei ole koskaan voittanut Mestarien liigaa. Kokemusta löytyy Mestarien liigan finaalista, mutta Atlético hävisi finaalin Real Madridille rangaistuspotkukilpailussa keväällä 2016. Savic on vakuuttunut siitä, että Atlético voittaa pian Mestarien liigan.

– Minulle Mestarien liigan voittaminen on ollut pakkomielle jo pienestä pitäen. Unelmani oli voittaa Mestarien liiga jonain päivänä ja Atléticossa sen voittaminen on mahdollista. Milanon finaalissa olimme lähellä voittaa Mestarien liigan. Seuraavalla kaudella etenimme välieriin ja sen jälkeen olemme olleet muun muassa puolivälierissä. Atléticossa on mahdollista taistella Mestarien liigan voittamisesta. Tiedämme, miten vaikeaa sen. Yritämme ikuisesti voittaa sen. Atlético ansaitsee Mestarien liigan voiton ja olen varma, että voitamme sen lähitulevaisuudessa.