Helmikuun aikana pahasti rämpinyt Real Madrid kaatoi lauantaina kotikentällään Alavésin. Real oli tehnyt helmikuun neljässä aiemmassa ottelussa yhteensä vain yhden maalin, mutta Alavésia vastaan maalihanat aukesivat ja verkko heilui kolmesti.

Carlo Ancelottin miehistö tuskaili maalinteon kanssa Alavésiakin vastaan yli tunnin, kunnes Marco Asensio päästi Realin piinasta upealla yläkulmalaukauksella. Maali oli Asensiolle jo kauden seitsemäs La Ligassa ja hän rikkoi sillä yhden kauden maaliennätyksensä.

Squawka

@Squawka
Marco Asensio has set a new personal best for goals in a LaLiga season:

◎ 2020/21: 5 goals
◎ 2017/18: 6 goals
◉ 2021/22: 7 goals

He’s only started 13 games.

Asensio oli vahvasti mukana myös Realin toisessa maalissa. Hän pelasi Karim Benzeman kanssa hienosti yhteen oikealla laidalla ja upean syöttösommitelman päätteeksi Vinícius Júnior pääsi laukomaan lähietäisyydeltä lukemat 2-0:aan.

La Ligan maalipörssiä johtava Benzema laukoi lisäajalla rangaistuspotkusta päätösnumerot 3-0:aan. Maali oli ranskalaiskärjelle kauden 18:s.

Alavés-voiton myötä Real kasvatti sarjajohtonsa seitsemään pisteeseen. Sarjakakkonen Sevilla on pelannut yhden ottelun Los Blancosia vähemmän.