La Liga -kausi 2021-2022 on ollut sevillalaisittain upeaa seurattavaa, sillä kunkin kaupungin kahden parhaan seuran sijoituskeskiarvon laskien Sevilla on juuri nyt epävirallisesti ”Espanjan jalkapallopääkaupunki”. Sevilla FC on sarjakakkosena Real Madridin lähin – ja ainoa? – haastaja mestaruudesta, ja Real Betis on sarjan kolmantena tavoittelemassa ensimmäistä Mestarien liigan paikkaansa 17 vuoteen.

Ensi viikon sunnuntaina Betis ja Sevilla kohtaavat Pizjuánilla sarjakauden toisessa derbyssä. Panokset ovat suuret, sillä molemmat kaipaavat kipeästi pisteitä säilyttääkseen erinomaiset asetelmansa. Tänään sunnuntaina Sevillan joukkueiden keskinäinen piste-ero supistui viiteen pisteeseen, joten kaupungin herruuskin on vielä auki. Benito Villamarínilla Sevilla oli marraskuussa parempi maalein 2-0. Tammikuisessa Copa del Rey kohtaamisessa Real Betis vei puolestaan 2-1-voiton, joten nyt ratkotaan todella myös kaupungin sisäistä hierarkiaa.

Sevilla kartutti sunnuntaina pistetiliään vain yhdellä, kun se pelasi Barcelonassa 1-1-tasapelin Espanyolin kanssa. Rafa Mir vei Sevillan taukojohtoon, mutta Sergi Darder tasoitti toisen jakson alussa. Sevilla oli loppuun asti yritteliäs, mutta toppari Jules Koundé provosoitui vastustajan roikkumisesta ja otti turhautuneen suoran punaisen vartti ennen loppua. Joka tapauksessa Sevillan tappiottomien pelien putki La Ligassa on jo 11 pelin mittainen. Real Madridille Sevillan jääminen tasapeliin oli varmasti ilahduttavaa.

Real Betis puolestaan kaatoi kotikentällään Mallorcan 2-1. Voittomaalin teki kymmenen minuuttia ennen loppua VAR-tarkistuksen jälkeen käsivirheestä tuomitusta rangaistuspotkusta Willian José. Aiemmin Alex Moreno oli vienyt Betisin 1-0-johtoon, ennen kuin Vedat Muriqi teki Mallorcalle tasoituksen – vieraiden ainoalla laukauksella. Puolustaja Morenolle maali oli jo kauden neljäs.

Voitto oli Betisille neljäs peräkkäinen, ja kahdeksas yhdeksästä viimeisestä pelistä. Vire on siis ollut erittäin vakuuttava. Willian José on jo yksi La Ligan maaliahneimmista brasilialaisista 2000-luvulla. Hän nousi jo Neymarin edelle tasoihin Ronaldinhon kanssa, eikä edellä ole enää kuin kolme maanmiestä.

Kaksi loistavaa kautta pelaavaa, viihdyttävää joukkuetta, joiden viimeaikainen vire on ollut mahtava. Ensi sunnuntain derbyssä on kaikki ainekset suurenmoiseen otteluun.

Pedro Martin

@pedritonumeros
2-1 Betis-Mallorca Minuto 82. Gol de Willian José de penalti VAR.

Brasileños más goleadores en las ligas de Primera del Siglo XXI:
83 Ronaldo
72 Luis Fabiano y Diego Costa
69 Ronaldinho y WILLIAN JOSÉ
68 Neymar