Yksi Eurooppa-liigan kiinnostavimmista otteluista torstaina on epäilemättä Bundesliigan huippujoukkueen RB Leipzigin ja La Ligassa vahvaa kautta pelanneen Real Sociedadin kohtaaminen. Saksalaislehti Bild ei epäröinyt heittää löylyä kello 22 alkavan ottelun alla, vaan ennakoi ottelua räväkän provosoivalla otsikolla ”floppien paluu”.

Tällä sanavalinnalla Bild viittaa Real Madridin avainpelaajiksi nousseeseen nelikkoon Mikel Merino, Adnan Januzaj, Alexander Isak ja Alexander Sørloth. Koko kvartetti pelasi aiemmin Bundesliigassa, mutta hyvin vaatimattomalla menestyksellä.

Mikel Merino liittyi Borussia Dortmundin joukkueeseen 19-vuotiaana, mutta pelasi kaudella 2016-2017 vain yhdeksän ottelua ja 311 minuuttia. Vuotta myöhemmin matka jatkuikin Newcastleen ja sieltä edelleen Real Sociedadiin. Nykyisin Merino on yksi La Ligan parhaita keskikenttäpelaajia ja hän on noussut myös Espanjan A-maajoukkueeseen.

Dortmundissa kävivät vuorollaan yrittämässä myös niin Januzaj kuin ruotsalaishyökkääjä Isakkin. Januzaj pelasi BVB:ssä vain 518 minuuttia ja Isak vielä vähemmän, vain 276 minuuttia. Isak siirtyi Dortmundiin vain 16-vuotiaana”, uutena Ibrahimovicina”. Hän nousi junioreista edustusjoukkueeseen, mutta tilaisuudet jäivät lopulta vähiin.

Sørlothille ottelupari on aivan erityinen näytöpaikka, sillä hän pelaa La Realissa lainalla juuri Leipzigista. Norjalaishyökkääjä pelasi viime kaudella ”Punaisissa Härissä” 37 ottelua, joissa hän teki kuusi ja syötti kolme maalia. Tällä kaudella Real Sociedadissa on syntynyt toistaiseksi viisi maalia.

Voisi hyvin kuvitella, että räväkkä otsikko antaa Real Sociedadille lisävirtaa näyttää saksalaisille, millä tasolla osaaminen tätä nykyä on.

El Partidazo de COPE

@partidazocope
💣 En Alemania empiezan a calentar la eliminatoria entre la @RealSociedad y el @RBLeipzig

😱 Noticia del diario alemán @BILD

😓 "La vuelta de los fracasados"

📻 #PartidazoCOPE #UEL