Xavi saapui Barcelonan peräsimeen marraskuussa.

Valmentaja on tehnyt Barcelonan peräsimessä hyvää työtä. Peliesitykset ja sarjasijoitus ovat parantuneet.

Mittavalla urallaan muun muassa Espanjan A-maajoukkuetta, Atléticoa, Athleticia, Betisiä, Real Sociedadia ja Marseillea valmentanut Javier Clemente käväisi Deportes Cuatron haastattelussa.

Parhaillaan Libyan A-maajoukkuetta valmentavan 71-vuotias Clemente otti kantaa Xavin valmennusuraan.

– Xavin kaltaiset valmentajat ovat moderneja ja kokemattomia valmentajia. Näemme ongelman sinä päivänä, kun hän joutuu selittämään ideansa pelaajilleen tietokoneen kautta.

– Xavi saapui suurissa ongelmissa olevaan seuraan. Hän oli seurassa tähtipelaajan roolissa ja nyt hänen on pelastettava oma nahkansa. Al-Saddin valmentaminen on kuin valmentaisi Real Madridia. Hänen todellinen valmennusura alkoi Barcelonan päävalmentajana. Koko maailma on hänelle auki, koska hän oli suuri pelaaja. Xavi haluaa pelaajien pelaavan samalla tavalla kuin hän pelasi aikoinaan, eikä se ole valmentamista.

Xavi on kritisoinut Diego Simeonen Atléticon pelitapaa jo vuosien ajan. Kommentit nousivat esiin muutama viikko sitten, kun seurat iskivät yhteen La Ligassa. Xavi heitti lisää bensaa liekkeihin toistamalla samat kommenttinsa. Clementen mukaan hän teki arviointivirheen.

– Xavi teki virheen. Hän on silti hyvä tyyppi. Xavin on pelattava niillä pelaajilla, jotka hänellä on.

Lähde: MARCA