Mestarien liigan pudotuspelit käynnistyvät tiistaina.

PSG ja Real Madrid iskevät yhteen neljännesvälierien avausosassa Pariisissa. Kyseessä on kenties se odotetuin neljännesvälieräpari.

Seurojen välit ovat tiettävästi hyvin huonot. Se juontaa juurensa Kylian Mbappéen. Real Madrid on ollut Mbappén kintereillä jo vuosien ajan ja teki hänestä jopa 200 miljoonan euron tarjouksen viime kesänä, jonka PSG hylkäsi. Hetkeä myöhemmin PSG:n urheilutoimenjohtaja Leonardo haukkui Real Madridin lehdistölle. Lue lisää täältä.

Mbappé ei ole allekirjoittanut jatkosopimusta PSG:n kanssa ja hän voi siirtyä kesällä vapaana agenttina Real Madridiin. Mbappén tilanne puhuttaa ottelun alla, mutta se ei ole lainkaan ainoa mielenkiintoinen puheenaihe.

Real Madridin ykköstähti Karim Benzeman pelikunto on edelleen arvoitus. Benzema on ollut edelliset viikot sivussa pelikentiltä loukkaantumisen vuoksi. Benzema matkusti joukkueen kanssa Pariisiin ja osallistui normaalisti joukkueharjoituksiin maanantaina.

PSG:n tähtikaartiin lukeutuva Neymar on ollut sivussa pelikentiltä kahden ja puolen kuukauden ajan loukattuaan nilkkaansa marras-joulukuun vaihteessa. Neymar on kuitenkin palannut pelikuntoon ja on mukana PSG:n kokoonpanossa, mutta aloittanee ottelun penkiltä. Sergio Ramos on loukkaantumisen vuoksi sivussa illan ottelusta.

Mistä peli näkyy?

Ottelu PSG-Real Madrid alkaa kello 22.00 ja sitä voi seurata C Morelta. Ottelun selostaa Tuomas Virkkunen.

Kuntopuntari

PSG (V-V-H-V-V)

11.2. PSG-Rennes 1-0 (Ligue 1)
6.2. Lille-PSG 1-5 (Ligue 1)
31.1. PSG-Nice 0-0 (5-6) (Ranskan cup)
23.1. PSG-Reims 4-0 (Ligue 1)
15.1. PSG-Brest 2-0 (Ligue 1)

Real Madrid (T-V-H-T-V)

12.2. Villarreal-Real Madrid 0-0 (La Liga)
6.2. Real Madrid-Granada 1-0 (La Liga)
3.2. Athletic-Real Madrid 1-0 (Copa)
23.1. Real Madrid-Elche 2-2 (La Liga)
20.1. Elche-Real Madrid 1-2 (Copa)

Poissaolot

PSG:

Sergio Ramos
Alexandre Letellier

Real Madrid:

Ei poissaoloja

Arvioidut avauskokoonpanot

PSG: Donnarumma; Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes; Danilo, Paredes, Verratti; Di Maria, Messi, Mbappé (Le Parisien)

Real Madrid: Courtois; Mendy, Alaba, Militão, Carvajal; Kroos, Casemiro, Modric; Vinícius, Benzema, Asensio (AS)

Valmentajien ja pelaajien kommentit

Carlo Ancelotti:

– Minulla on loistavat muistot ajastani PSG:ssä. Kannattajat tukivat minua todella paljon. Mielestäni Pochettino tekee hyvää työtä. PSG:n kaltaista seuraa ei ole helppoa valmentaa, koska paineet ovat niin suuret. Tärkeintä on voittaa. Se on selvä juttu.

– Bale ei ole missään vaiheessa käyttäytynyt epäkunnioittavasti joukkuetovereitaan kohtaan. Hän harjoittelee hyvin ja on huippuammattilainen. Bale haluaa päättää etappinsa Real Madridissa ansaitsemallaan tavalla. Hän on auttanut tätä seuraa voittamaan Mestarien liigoja ja on tehnyt tärkeitä asioita. Mielestäni se, että hän lopettaa etappinsa Real Madridissa hyvin, olisi tärkeää hänen uransa kannalta.

Karim Benzema:

– Tämä on ollut vaikeaa aikaa, kun olen joutunut olemaan sivussa pelikentiltä. Olen työskennellyt paljon harjoituskeskuksessa ja kotonani päästäkseni pelikuntoon tähän otteluun mennessä. Henkisesti olen valmis, mutta nyt on katsottava kentällä, missä kunnossa olen. Tämä on suuri ottelu ja jos minun on pelattava, annan kaikkeni joukkueen eteen.

– Teen aina uhrauksia joukkueen eteen. Muutoin olisin jäänyt Madridiin, mutta toki en aio loukkaannuttaa itseäni enempää. Katsotaan, miten treenit sujuvat.

– Luvassa on todella suuri ottelu ja Mbappéa vastaan pelaaminen on erityistä, koska pelaamme yhdessä maajoukkueessa. Kuten tiedätte, voi hän mahdollisesti siirtyä jonain päivänä Real Madridiin, mutta tiistaina kummatkin keskitymme voittamaan ottelun.

Mauricio Pochettino:

– En usko, että kummallakaan on enemmän paineita kuin toisella. Kunnioitamme Real Madridia, sillä se on yksi maailman suurimmista seuroista. Real Madridin menestys Mestarien liigassa puhuu puolestaan. Ei se johdu pelaajista tai valmentajista, vaan siitä, miten vahva seura on kyseessä.

– Tässä otteluparissa ei ole suosikkeja. Tämä voisi yhtä hyvin olla Mestarien liigan finaali. PSG on odottanut tämän pokaalin voittamista yli 50 vuoden ajan. Nyt kohtaamme seuran, joka on tottunut voittamaan Mestarien liigan.

– Nämä ovat tärkeitä iltoja. Messi on hyvässä kunnossa ja voi tuoda joukkueelle paljon henkilökohtaisella tasolla. Hänen roolinsa voi olla ratkaiseva. Joukkue on muutenkin hyvässä iskussa. Ei pelaajille tarvitse erikseen puhua, miten tärkeästä ottelusta on kyse. Kaikki antavat kaikkensa.