Yksi Barcelonan tärkeistä talven hankinnoista oli oman kasvatin Adama Traorén kotiinpaluu. Laitahyökkääjän pesti on tässä vaiheessa loppukauden laina osto-optiolla, mutta siirrosta on vakaa aikomus tehdä pysyvä tulevana kesänä.

Rahaa Barcelona ei kuitenkaan halua Traorén pelaajaoikeuksien hankinnassa käyttää, vaan kauppa toteutetaan vaihtokauppana. Wolverhampton on tähän Sportin mukaan hyvin myötämielinen. Toinen siirron päähenkilö on portugalilainen Francisco Trincão, joka pelaa jo nyt Wolvesissa. Barcelona lainasi Trincãon Wolvesille viime kesänä.

Sport kertoo, että molempien pelaajien jäämisestä nykyisiin seuroihinsa on jo sovittu. Operaation arkkitehti on huippuagentti Jorge Mendes, jonka suojatteja molemmat pelaajat ovat. Asioista sovittiin näin jo tammikuun alussa.

Barcelona ei maksa Traorén lainasopimuksesta mitään, mutta kuittaa hänen palkkansa kevätkauden osalta. Kummankin pelaajan osto-option arvo on suuruudeltaan noin 30 miljoonaa euroa, joten asioista oli helppo päästä sopuun.

Traoré solminee kesällä Barcelonan kanssa nelivuotisen sopimuksen.