Barcelonan toimitusjohtaja Ferran Reverter ilmoitti tiistaina poistuvansa seurasta.

Reverter perusteli päätöstään henkilökohtaisilla ja perheeseen liittyvillä syillä.

Reverter saapui Barcelonan toimitusjohtajaksi noin vuosi sitten, kun nykyinen puheenjohtaja Joan Laporta tarjosi hänelle pestiä. Reverter kiitti tiedotteessaan Barcelonan nykyistä seurajohtoa.

– Noin vuosi sitten päätin jättää Saksan taakseni ja palata perhesyistä Barcelonaan. Hieman myöhemmin hyväksyin Laportan tarjouksen. Nämä kuukaudet ovat olleet hyvin intohimoisia ja haluan kiittää puheenjohtajaa hänen luottamuksestaan, intohimostaan ja johtamistaidoistaan, jonka vuoksi Barcelonalla on tällä hetkellä maalmanluokan seurajohto.

– Sen avulla Barcelona voi jälleen nousta maailman parhaiden joukkoon. Henkilökohtaisella tasolla olen tehnyt valtavasti töitä ja omistautunut tähän pestiin näiden kuukausien aikana, mutta nyt haluan keskittyä siihen, miksi palasin Barcelonaan, eli perheeseeni ja henkilökohtaisiin projekteihini.

Marcan saamien tietojen mukaan Reverterin poistuminen johtuu erimielisyyksistä muiden seurajohdon jäsenten kanssa. Reverter ei ollut samaa mieltä seurajohdon kanssa Spotify-yhteistyösopimuksesta. Barcelonan on määrä julkaista yhteistyösopimus myöhemmin tällä viikolla ja Spotifysta tulee siten seuran paitasponsori. Lisäksi Spotify hankkii Camp Noun nimioikeudet itselleen.

Marcan mukaan Reverter on harkinnut eroilmoitustaan jo viikkojen ajan ja olisi ilmoittanut sen jo aiemmin, mutta tietyt seurajohdon jäsenet saivat hänet jatkamaan pestissään helmikuun alkuun saakka.