Saúl siirtyi elo-syyskuun vaihteessa Atléticosta lainalle Chelseaan.

Kausi Chelseassa on mennyt penkin alle, sillä Saúl on jäänyt hyvin pienelle vastuulle ja pelannut vain noin 160 minuuttia Valioliigassa. Keskikenttäpelaaja on saanut vastuuta lähinnä Liigacupissa.

Marcan mukaan on hyvin mahdollista, että Saúl palaa Atléticon vahvuuteen ensi kaudeksi. Saúl siirtyi Chelseaan suurin odotuksin, mutta ei ole onnistunut nappaamaan itselleen pelipaikkaa hallitsevan Mestarien liigan voittajan riveistä.

Diego Simeone peluutti Saúlia viime kaudella useasti vasempana wingbackina, kun muut pelaajat olivat loukkaantuneina. Saúl ei pitänyt kyseisestä pelipaikasta, mutta Marcan mukaan pelaajan on sopeuduttava siihen palatessaan Madridiin.

Atléticon seura- ja valmennusjohto pitää omaa kasvattiaan edelleen käyttökelpoisena pelaajana monipuolisuutensa vuoksi ja pitäisi Saúlin mielellään joukkueessa ensi kaudella. Monet johtohenkilöt seuran sisällä ajattelevat, että Saúl olisi saanut kuluvalla kaudella huomattavasti vastuuta Atléticossa erilaisten loukkaantumisongelmien vuoksi.