FC Barcelona on häärinyt odotetun aktiivisena tammikuun siirtoikkunassa. Pelaajia on yritetty saada niin sisään kuin uloskin. Välillä menetys on ollut hyvää ja välillä on vedetty vesiperä.

Yksi Barcelonan virityksistä on tiettävästi ollut hankkia vasemman laitapuolustajan tontille Argentiinan maajoukkuemies Nicolas TagliaficoJordi Alballe kilpailua tuomaan. Sportin mukaan tuo pyrkimys on kuitenkin kariutunut, eikä Tagliaficon seura Ajax suostu pelaajastaan luopumaan.

Barcelonan tavoitteena oli lainata Tagliafico loppukaudeksi – mahdollisella osto-optiolla. Hyvitykseksi se tarjosi Ajaxille useita omia pelaajiaan, niin ikään lainalle. Kukaan näistä tarjotuista vaihdokeista ei kuitenkaan vakuuttanut Ajaxin urheilujohtaja Marc Overmarsia. Ajaxille kelpasi korvauksena vain raha. Yhtälö oli Barcelonalle mahdoton palkkakaton vuoksi, ja niinpä neuvottelukumppani Ajax vihelsi pelin poikki.

Tagliafico itse oli innostunut Barca-siirron mahdollisuudesta, mutta nyt näyttää siltä, että puolustaja jää loppukauden ajaksi Ajaxiin. Tosin myös Napoli on ollut hänestä kiinnostunut. Tagliaficon ja Ajaxin välinen sopimus ulottuu kesään 2023.