Barcelonan ja Xavin yksi suurimpia haasteita tällä hetkellä on saada keskuspuolustaja Ronald Araújon allekirjoitus jatkosopimuspaperiin.

Uruguayn maajoukkuemiehen nykyinen sopimus päättyy jo kesällä 2023 ja kiinnostuneita joukkueita löytyy ainakin Englannin Valioliigasta. Marcan mukaan varsinkin Chelsea ja Manchester United seuraavat Araújon sopimusneuvotteluja tarkasti.

Marca uutisoi myös, että Barcelona on tehnyt ensimmäisen jatkosopimustarjouksen, jonka toppari hylkäsi. Lehden mukaan viime viikolla tehtyä tarjousta Araújo agentteineen ei edes harkinnut.

Uruguaylainen on yhdistetty jopa mahdolliseksi seuraavaksi pelaajaksi, joka tekisi harvinaisen ja kohuloikan Real Madridin riveihin. Tätä skenaariota tuskin tässä kohtaa voisi pitää kovinkaan todennäköisenä.

Barcelonan urheilutoimenjohtaja Mateu Alemany on jo useampaan kertaan sanonut Araújon jatkosopimuksen olevan prioriteetti. Myös pelaaja on kertonut olevansa tyytyväinen Blaugranassa, joten esteitä jatkosopimukselle tuskin on. Kunhan Barcelona tekee tarjouksen, joka vastaa topparin tasoa ja potentiaalia.

Se on varmaan käynyt myös Kataloniassa jo selväksi, että 22-vuotiaan pelaajan palvelukset kiinnostavat Euroopan muissakin suurseuroissa.