Atlético Madrid teki kovan luokan tempun lauantai-iltana. Joukkue oli Valenciaa vastaan 1-2-tappiolla, kun ottelussa siirryttiin lisäajalle. Ensimmäisellä lisäaikaminuutilla Ángel Correa toi Atletin tasoihin, ja kolmannella lisäaikaminuutilla Mario Hermoso iski Atléticolle voittomaalin.

Tilastotili Mr. Chipin mukaan se oli ensimmäinen kerta Atlético Madridin historiassa, kun joukkue on noussut La Ligassa lisäajalla tappioasemasta voittoon.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Koko La Ligassa viimeksi vastaavassa tempussa on onnistunut Real Betis vuonna 2011. Tuolloinkin kärsijäksi joutui Valencia.

Lauantai-illan pelin jälkeen Atléticon päävalmentaja Diego Simeone kuvaili tuntemuksiaan.

– Ensimmäisellä puoliajalla emme olleet oma itsemme. Emme kyenneet pelaamaan haluamallamme tavalla. Puoliajalla pysyimme rauhallisina, vaikka ilmassa oli ahdistusta ja epätoivoa, Simeone sanoi lehdistölle.

– Sanoin, että on erilaisia tapoja hävitä. Jos häviäisimme, häviäisimme leuka pystyssä.

Wanda Metropolitanon yleisö ei aivan ymmärtänyt vaihtoja, joita Simeone ottelussa teki. Vihellyksiä kuultiin, kun 0-2-tappioasemassa Simeone otti kentältä pois hyökkäyspään João Félixin ja vaihtoi tilalle toppari Felipen. Samassa yhteydessä Thomas Lemar vaihtui Matheus Cunhaan, joka oli ennen Valencia-ottelua pelannut La Ligassa vain 435 minuuttia.

Vaihtojen voi sanoa onnistuneen, sillä Cunha iski tehot 1+1 ja niin ikään vaihdossa ottelun aloittanut Correakin onnistui maalinteossa.

– Olen aika varma, että kovinkaan moni ei ymmärtänyt, miksi Felipe tuli Joãon tilalle kentälle, Simeone sanoi lehdistölle.

– Se on normaalia, mutta me tarvitsimme Cunhaa boksissa ja toisaalta nopeita pelaajia alapuolella kontrolloimaan vastahyökkäyksiä.

– Toinen puoliaika oli fantastinen. Kun sitä katsoin, ajattelin: tämä on meidän peliämme.