Ansu Fati loukkaantui torstaisessa Athleticin ja Barcelonan Copa-ottelussa, kun Athletic eteni puolivälieriin voitettuaan kamppailun 3-2.

Barcelonan huippunuorukainen otettiin kentälle toisella jaksolla, mutta hän joutui jättämään kentän jatkoajan alussa. Barcelona tiedotti Fatin saaneen lihasvamman vasempaan jalkaansa.

Ensimmäiset tiedot ovat huolestuttavia. Copen mukaan 19-vuotias hyökkääjä saattaa joutua leikkaukseen, joka pitäisi hänet 3-4 kuukautta sivussa pelikentiltä. Barcelonan lääkärit suosittelevat Fatille leikkausta. Jos nuorukainen ei mene leikkaukseen, voisi hän palata pelikentille kahden kuukauden kuluttua, mutta vamman uusiutuminen olisi huomattavasti todennäköisempää.

TV3:n mukaan Lasse Lempainen suorittaisi operaation Turussa, jos Barcelona ja Fati päätyvät siihen lopputulokseen, että leikkaus on paras vaihtoehto. Lempainen on leikannut viimeisen puolen vuoden aikana Sergi Roberton ja Ousmane Dembélén Turussa.

Fatin viimeinen vuosi on ollut hyvin rikkonainen. Hän loukkasi vakavasti polvensa marraskuussa 2020 ja on pelannut sen jälkeen vain kymmenessä ottelussa.